Marc (28) så på fødselsklipp før han tok imot sitt barn

YouTube ble løsningen på en uventet hjemmefødsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Et britisk par måtte ta YouTube til hjelp da parets barn meldte ankomst langt noe tidligere enn planlagt, melder nyhetsbyrået AFP.

Marc og Jo Stephens fra Redruth, sørvest i England, var helt uforberedt på at deres fjerde barn skulle komme tre uker for tidlig.

- Jeg hadde ikke en gang tid tid til å få panikk, forklarer Marc.

Jo begynte å klage på at hun hadde vondt rundt klokka 22.30.

- Halv tre på natta vekte hun meg, men da jeg ringte jordmoren, hadde hun ikke tid til å komme fordi hun var opptatt på sykehuset, forteller Marc og legger til at Jo har hatt svært raske fødsler med parets tre barn. 

Han skjønte at de ikke kom til å rekke sykehuset i tide og brukte nettet for å søke etter informasjon om hvordan man tok imot et barn.

- Jeg googlet opp og så på et par klipp på YouTube. Det neste jeg ser er at kona kommer krypende inn på soverommet på alle fire. Når jeg bøyde meg ned, kunne se barnets hode.

Til all hell gikk hjemmefødselen bra. Like etter at lille Gabriel var ute, var en ambulanse på plass som tok paret med til det lokale sykehuset for en sjekk.

Men bare timer senere var de tilbake igjen i familiehjemmet sammen med sine nå fire døtre.

MANGE KLIPP: Videodelingstjenesten YouTube inneholder enorme mengder videoklipp, der i blant både instruksjonsvideoer for hjemmefødsler og fødselsvideoer. Foto: YOUTUBE
MANGE KLIPP: Videodelingstjenesten YouTube inneholder enorme mengder videoklipp, der i blant både instruksjonsvideoer for hjemmefødsler og fødselsvideoer. Foto: YOUTUBE Vis mer