Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marcus (18) måtte prøve alle mulige metoder for å få av seg stålringen: - Ikke kjøp ring av stål

Verken Zalo, sag eller vinkelsliper hjalp da Marcus skulle ta av seg ringen. 

RING: Det ble en kostbar affære for en ring til 50 kroner. Marcus Dyrseth skulle i går gå med sin nye ring, men etter en kort stund ble den trang og han mistet blodtilførselen i fingeren. Først flere timer etterpå kom den av, og da så fingeren sånn ut. Foto: Hilde Elisabeth Dyrseth
RING: Det ble en kostbar affære for en ring til 50 kroner. Marcus Dyrseth skulle i går gå med sin nye ring, men etter en kort stund ble den trang og han mistet blodtilførselen i fingeren. Først flere timer etterpå kom den av, og da så fingeren sånn ut. Foto: Hilde Elisabeth Dyrseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i 18-tida i går Marcus Dyrseth (18) fra Horten tok på seg en ring han hadde kjøpt på en klesbutikk i Sverige.

Etter kort tid mistet han blodtilførselen og fingeren begynte å hovne opp.

- Vi begynte å tulle med ham og sa at han måtte bruke Zalo for å få ringen av, men det hjalp ikke. Da måtte vi ringe legevakta, forteller mor Hilde Elisabeth Dyrseth til Dagbladet.

RING: Denne stålringen ble sittende fast på fingeren til Marcus. Han anbefaler ingen å kjøpe seg ring av stål. Foto: Hilde Elisabeth Dyrseth
RING: Denne stålringen ble sittende fast på fingeren til Marcus. Han anbefaler ingen å kjøpe seg ring av stål. Foto: Hilde Elisabeth Dyrseth Vis mer

Men å få av ringen, var mildt sagt ikke en enkel prosess.

Kom med sag

Marcus forteller til Dagbladet at det var en veldig smertefull prosess å få av seg ringen, og han anbefaler ingen å kjøpe ring av stål.

Mamma Dyrseth forteller at da de ankom legevakta i Horten, kom sykepleierne med en liten sag for å skjære av ringen.

- De fortalte at det var en sag de brukte for å fjerne ringer, men de klarte ikke å lage engang å lage spor i stålet, sier Hilde Elisabeth og fortsetter:

- Deretter forsøkte de å presse en tråd under ringen for å gjøre fingeren enda smalere, for å kunne fjerne ringen. Men heller ikke det gikk.

Marcus og hans svært hovne finger ble henvist videre til sykehuset i Tønsberg.

Men noe mye mer brutalt måtte til, for at ringen skulle gå av.

Vinkelsliper og tang

Mamma Hilde Elisabeth Dyrseth forteller at de kom ganske fort inn på akuttavdelingen på sykehuset.

Dyrseth forteller at en sykepleier prøvde å få av ringen, men flere drastiske virkemidler måtte til i forsøkt på å få av ringen. Driftsavdelingen ble tilkalt.

MAMMA: Hilde Elisabeth Dyrseth. Foto: Privat
MAMMA: Hilde Elisabeth Dyrseth. Foto: Privat Vis mer

- De begynte å bruke en vinkelsliper, men stålet ble for varmt. De prøvde både på oversiden og på undersiden, men det gikk bare ikke, sier Dyrseth og fortsetter:

- Til slutt kom noen med den største tanga jeg har sett og fikk klemt av ringen. Da hadde det gått fire timer fra han begynte å dra i ringen selv, til den endelig gikk av.

Mye av huden under ringen er borte og Marcus har fått utskrevet både smertestillende og antibiotika for at det ikke skal bli infeksjon i det åpne såret.

- Han var veldig redd da det sto på som verst. Man mister jo fingeren etter en viss tid. Den ene sykepleieren sa at de var borte i et likt tilfelle for en stund siden også, sier Hilde Elisabeth Dyrseth.

- Veldig smertefullt

Marcus Dyrseth sier til Dagbladet at formen føles grei, siden han har fått mye smertestillende.

- Jeg er bekymret for hvordan det kommer til å gå med fingeren. Etter dette kommer jeg nok aldri til å ha på meg en ring igjen. Jeg ble tatt godt vare på av sykehuset, og de gjorde alt de kunne for å få av ringen, sier 18-åringen og fortsetter:

- Det var veldig smertefullt, jeg anbefaler ingen å kjøpe seg en ring av stål.

Hele Norges coronakart