Drapsetterforskningen i Tana

Marcus Unsal ble funnet død

Politiet bekrefter at den omkomne personen som ble funnet i et utmarksområde er savnede Marcus Unsal. Saken etterforskes som et drap.

DØD_ Marcus Unsal ble meldt savnet 16. juni. Han ble funnet død i Tana tidligere denne uka. Foto: Privat / Politiet
DØD_ Marcus Unsal ble meldt savnet 16. juni. Han ble funnet død i Tana tidligere denne uka. Foto: Privat / Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Funnet ble gjort ved Smalfjordvann i Tana kommune mandag ettermiddag.

Onsdag ettermiddag er den avdøde identifisert som Marcus Unsal. Den avdøde er sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge for rettsmedisinske undersøkelser.

- Vi jobber fortsatt med sporsikring og ser etter gjenstander og annet som kan knyttes til saken. Det er gjort en rekke beslag og foretatt ransakinger siste døgn. Dette skal nå gjennomgås, skriver Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Politiet ønsker ikke å gå inn på hva som er tatt i beslag.

Siktet og varetektsfengslet

En mann i 20-åra er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge i forbindelse saken. Han erkjenner ikke straffskyld.

Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

- Den siktede har avgitt uriktig forklaring og ifølge politiets etterforskning er det mistanke om at den savnede kan være utsatt for en kriminell handling, drap eller grov vold med døden til følge. Det er mistanke om at den siktede har tilknytning eller medvirket til handlingen, sa politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør i en pressemelding i helga.

Det er ikke tatt ut nye siktelser i saken, opplyser politiadvokaten onsdag.

- Når det gjelder siktelsen mot den varetektsfengslede mannen vil påtalemyndighetene vurdere å endre den fortløpende i forhold til det etterforskningen avdekker. Vi kan fortsatt ikke utelukke at flere kan bli siktet, sier Indbjør.

Skal ha sendt meldinger

Ifølge iFinnmark skal den siktede mannen ha sendt flere meldinger til Unstad på Telegram i løpet av natt til 16. juni.

Da han ble konfrontert med dette i avhør, skal han ha endret forklaringen sin, framkommer det i fengslingskjennelsen fra Indre og Østre Finnmark tingrett.

I etterkant av forsvinningen skal han også ha slettet Telegram-appen fra telefonen sin, skriver iFinnmark videre.

Selv skal han ha forklart at han gjorde dette fordi han var redd for at politiet skulle finne informasjon om kjøp av fem gram hasj.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer