Maren Oftebro mistet jobben fordi hun er veganer

- Passer ikke inn på vårt kjøkken.

MANGE FORSØK:  Maren Oftebro (21) forsøkte på mange forskjellige måter å tilpasse seg kravene fra Snøheim turisthytte, men til ingen nytte. Foto: Mari Hult.
MANGE FORSØK: Maren Oftebro (21) forsøkte på mange forskjellige måter å tilpasse seg kravene fra Snøheim turisthytte, men til ingen nytte. Foto: Mari Hult. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Maren Oftebro (21) søkte for kort tid sida på sommerjobb ved Snøheim turisthytte på Dovrefjell, som er drevet av Den Norske Turistforening (DNT).

Oftebro er vegan, og under kategorien «interesser», i CV-en 21-åringen la ved da hun søkte vikariatet, oppga hun «matlaging/veganisme». Oftebro la også ved at hun tidligere har jobbet på den veganske restauranten Resept.

Etter kort tid fikk hun svar på mail fra bestyrer, Kjell Hjelleødegaard, ved Snøheim turisthytte, som ønsket å vite hvilken periode hun kunne jobbe, skriver Norsk vegansamfunn, som først omtalte saken.

Fikk jobbtilbud Oftebro svarte på hvilken periode hun var tilgjengelig, og tilbake fra bestyrer fikk hun et jobbtilbud i denne perioden, som hun takket ja til og 21-åringen fikk deretter tilsendt en arbeidskontrakt i posten.

I denne kontrakten ble det spesifisert at Oftebro måtte bo på turisthytta under arbeidsperioden, og at hun måtte spise den maten som ble servert.

Da lurte Oftebro på hvordan praksisen rundt det at hun er veganer skulle løses - hun lurte på om kjøkkenet kom til å servere vegansk mat, hvis ikke det var tilfellet så tilbød hun seg å ta med mat selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer