Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maren Ueland bisettes

Maren Ueland bisettes i dag

Representanter fra norske og marokkanske myndigheter er til stede under bisettelsen i Time kirke i dag.

BISETTES: Maren Ueland bisettes i dag fra Time kirke på Jæren. Foto: Privat
BISETTES: Maren Ueland bisettes i dag fra Time kirke på Jæren. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maren Ueland (28), som ble drept i terrorangrepet i Marokko før jul, bisettes i dag fra Time kirke på Jæren.

Helseminister Bent Høie (H) er til stede på vegne av den norske regjeringen. Marokkos ambassadør til Norge er også til stede.

Åpen for alle

Fra før er det klart at Vamp-vokalist Jan Ingvar Toft skal synge under bisettelsen, mens den islandske artisten Ásgeir Trausti Einarsson skal synge under minnestunden etterpå.

Stein Ødegård skal også forrette under bisettelsen 21. januar. Etter familiens ønske blir sørgehøytideligheten åpen for alle som ønsker å delta.

22 personer siktet

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) studerte sammen og var på ferie sammen i Marokko da de ble drept før jul. De ble funnet drept i et turområde nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene mandag 17. desember. Dobbeltdrapet blir av marokkansk politi etterforsket som et terrorangrep. Fire menn som er siktet i saken, har sverget troskap til IS.

Første juledag ble det klart at i alt 18 personer var pågrepet, mistenkt for å ha befatning med drapene. Marokkansk politi mener den 25 år gamle gateselgeren Abdessamad Ejjoud var hjernen bak drapene.

22 personer er nå siktet for å være innblandet i terroren i Imlil, men etter det Dagbladet har fått opplyst i Marokko, utelukkes det ikke at flere personer vil bli arrestert og siktet i tida framover. Etterforskningen pågår for fullt, og antas å ta flere måneder.

Louisa Vesterager Jespersen ble forrige lørdag bisatt fra Fonnesbæk kirke på Jylland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!