Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marens «Aksjon Mandela»

I lang tid hadde Maren (8) og mamma planlagt aksjonen: Da Nelson Mandela kom gående på den røde løperen utenfor Slottet i går, fikk Maren spontant løpe bort til presidenten med en bukett blomster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var morsomt, sa en oppglødd, men litt forfrossen Maren Brumoen til Dagbladet etter å ha fått en god klem av Mandela.

- Han spurte meg hva jeg het, hvor gammel jeg var og hvordan jeg hadde det. Og jeg svarte: «Maren», «I am eight years old» og «fine» , forklarte den stolte og språkmektige åtteåringen.

Planen

Tredjeklassingen fra Hovseter i Oslo pønsket ut strategien sammen med mamma Nina Drolsum da de fikk vite at Mandela skulle besøke Norge. De ville ikke spørre på forhånd, men be om lov til å gi blomster på stedet når Mandela kom. Det slo til. Mange barn sto og vinket med norske flagg da presidenten og hans kone Graca Machel svingte inn på Slottsplassen i går. Men den ellers så spontane Mandela ble kanskje litt hemmet av det dårlige været, for Maren var den eneste av ungene han fikk snakket med.

Danset

Til tross for det ufyselige været i Oslo i går, var det møtt fram en god del mennesker for å hylle den store statslederen fra Sør-Afrika. Han ble hentet av prinsesse Märtha Louise på Gardermoen, og kjørt direkte til Slottet. Her ble han møtt av Dronning Sonja som slo ut med armene og så henrykt ut ved gjensynet med Mandela. Kongeparet besøkte Sør-Afrika i fjor, og Mandelas besøk er en gjenvisitt.

Og så kom lille lyshårete og rødkledde Maren løpende og smeltet alles hjerter i kulda.

Mandela tok seg også en liten stopp ved koret Inkululeko som sto ved slottsinngangen og sang sørafrikanske melodier. Her tok Mandela et par dansetrinn, før han forsvant inn i et nyoppusset og forhåpentlig oppvarmet Slott.

Og i går kveld bød kongeparet på fin middag med reinsdyrnoisetter, hvitvinsdampet piggvar, kalvefilet og pasjonsfruktmousse.

<B>BLOMSTERPIKEN:</B> Maren (8) kastet seg frampå, og fikk et kort, men varmt møte med Nelson Mandela.