Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mareritt etter nattklubb-drapet

- Slipp meg inn, ellers skyter jeg! Det var beskjeden Eivind Stølan (24) fikk 27. juni i fjor da han jobbet på utestedet Snorre Kompagniet i Oslo. Minutter etterpå trakk vedkommende opp en pistol og gjorde alvor av truslene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går møtte Stølan igjen 21-åringen som bommet på ham, men som skjøt ned og drepte 24 år gamle Bernt Christian Thon Reppe.

- Bildet av pistolmunningen rettet mot meg, har forfulgt meg siden skytingen. Jeg har forsøkt å fortrenge det som skjedde, men det bildet slipper ikke taket. En periode var jeg så plaget av mareritt at jeg måtte sykemeldes fra studiene ved flygelederskolen, sier Stølan.

I går møtte den tidligere dørvakten i Oslo byrett for å vitne i saken mot en 21 år gammel mann som er siktet for nattklubbdrapet. Fem dager er satt av til saken, og det er innkalt 26 vitner.

Ba ham kjøpe kebab

Nøye rekonstruksjoner av den tragiske ulykken på nattklubben i Rosenkrantz' gate, har gitt retten dette bildet av det som skjedde:

I sommerregnet i 02-tida stanser en drosje utenfor utestedet. Ut av bilen sjangler en ung, spedbygd mann. Til retten fortalte tiltalte i går at han og kameraten tidligere på kvelden hadde drukket drinker for over 1000 kroner hver. Da 21-åringen ankommer utestedet, nekter Stølan ham adgang.

- Jeg mente han var for beruset til å komme inn. Jeg ba ham om å ta seg en runde, kjøpe en cola og en kebab og prøve igjen seinere, sier Stølan.

«Ja men, enten slipper du meg inn, ellers skyter jeg. Du aner ikke hva jeg gjør hvis jeg blir sint,» skal ha vært tiltaltes svar på dette.

- Han fortsatte å mase i 15- 20 minutter. Rundt ti ganger truet han meg og de to andre dørvaktene med å ta fram våpen. Vi tok det ikke seriøst. I dette yrket får vi stadig trusler. Plutselig skrek min kollega: «Pass deg. Han trekker pistol!»

Et par sekunder etter ser Stølan at tiltalte sikter sin Mauser kaliber 7,65 mot ham. Den høyreiste dørvakten kaster seg bakover mens glassbitene fra vinduet treffer ham i munn, øyne og nese. Ifølge politiet ville de to skuddene ha truffet Stølan i magen og i brystet eller halsen.

- Skjøt for å drepe

Påtalemyndigheten mener at tiltalte skjøt for å drepe Stølan. Bare tilfeldigheter gjorde at ett av skuddene i stedet traff den 24 år gamle studenten Bernt Christian Thon Reppe i hodet. Han døde neste dag som følge av skadene.

Selv hevder tiltalte, som er en pakistanskfødt norsk statsborger, at han ikke visste at pistolen var ladd da han skjøt. Han hevder også at han verken hørte eller kjente det første skuddet. Tiltalte nekter all straffskyld.

- Jeg ville bare skremme dørvaktene, sa han til retten.