Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mareritt for politiet

- Vi rykket ut med fire mann til et hus der vi måtte evakuere uskadde personer fra kjelleren, ta oss av en sterkt skadd person og se etter tre drepte. Samtidig gikk en person løs med det vi antok var et automatvåpen, sier lensmann Petter Braaten til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Hallingdølen forteller han at dette er det verste han har vært med på.

Ifølge Braaten, skal det ha oppholdt seg ni personer inne i huset hvor de fatale skuddene falt. Fire av disse personene skal ha oppholdt seg i første etasje, og alle disse ble skutt. Kun en overlevde. Han ble søndag formiddag operert på Ullevål sykehus. De tre drepte var et foreldrepar og deres sønn.

Den skadde skal ikke være i nær familie med de drepte.

I kjellerstuen satt det så fem andre personer, men ingen av dem skal ha blitt skutt på.

Ringte selv

Den skadde personen skal selv ha ringt etter at han ble skutt, blant annet til kameraten Ole Alexander Halstensgård i Oslo.

Ifølge VG Nett skal han ha sagt:

'Jeg er skutt i foten, armen og magen, og jeg blør veldig.'

- Ble ikke trodd?

Politiet mottok melding om skyteepisoden fra noen i boligen drapene skjedde klokken 23.48.

Trolig var politi og hjelpemannskaper relativt tidlig utenfor huset, men de torde ikke gå inn i frykt for at gjerningsmannen fortsatt var der. Men ifølge opplysninger Dagbladet.no har, syntes de som var inne i huset at det tok svært lang tid før politi og hjelpemannskaper kom inn.

- Vi ringte politiet og fortalte at gjerningsmannen ikke var der, men politiet trodde åpenbart ikke på oss, forteller to av de som var til stede.

- Det er den verst tenkelige situasjon jeg kan tenke meg. Det var en svært vanskelig oppgave å mestre, forteller lensmann Braaten til NTB..

Mens politiet evakuerte de overlevende fra huset, ble sentrum av Geilo stengt av, og folk frarådet om å bevege seg i sentrum.

- Vi ante jo ikke hvor gjerningsmannen befant seg, sier Braaten.

  • Det man antar er gjerningsmannen ble funnet død i et skur ikke langt fra åstedet tidlig i morges. Man antar han har tatt sitt eget liv.
Hele Norges coronakart