Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mareritt for prøverørsforeldre

LONDON (Dagbladet): En gedigen prøverørsskandale ryster britene. Nybakte foreldre og ventende par er involvert i et fryktelig mareritt: er barnet de har båret fram eller venter, deres eget? Ved to klinikker er det funnet at prøverør kan være forbyttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisa The Sun kan så mange som 80 par være involvert i prøverørsmarerittet.

Par som har slitt for å få sitt eget barn og har henvendt seg til legevitenskapen for å få hjelp, frykter at de bærer et barn som ikke er deres eget.

Borte vekk

Skandalen ble avslørt da en kvinne dukket opp på en privat klinikk i Basingstoke for å få implantert et befruktet egg.

Hun og ektemannen hadde tidligere avgitt sæd og egg som var blitt kunstig befruktet og frosset ned. Da kvinnen skulle implantere egget, kunne personalet på klinikken ikke finne det.

Dermed ble det satt i gang søk ved det offentlige sykehuset North Hampshire Hospital som ligger like i nærheten. Det ble funnet flere tilfeller der befruktede egg ikke var tilfredsstillende oppbevart. Sykehuset uttalte i går at det er ti par som er berørt, men ingen vet hvor mange som er ofre for kaos og rot ved de to klinikkene til sammen.

Gransking

Til nå er én sykehusansatt suspendert, og helseminister Alan Milburn krever øyeblikkelig gransking.

- Vi erkjenner hvilke fryktelige plager dette må innebære for alle som er involvert, og vi skal gjøre alt for å støtte og informere de berørte familiene, sa en talsmann ved North Hampshire Hospital i går.

Liten sjanse?

Eksperter ved de to klinikkene hevder at det er svært liten sjanse for at noen faktisk bærer fram et barn som ikke er deres eget.

- Vi er selvsagt bekymret, men det er ikke noe som tyder på at befruktede egg er blitt implantert i feil kvinne. Sannsynligvis er de blitt overført til en annen klinikk, eller de ble aldri lagret.