Mareritt i fengselet

Fireåringen hadde to tøffe døgn i et møkkete thailandsk fengsel uten vann og ventilasjon. Og med et hull i gulvet som toalett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En skyldbetynget pappa forteller at fireåringen var redd hele tida. 31-åringen, som ble fengslet for å være i besittelse av det politiet mener er 0,05 gram marihuana, etter at hotellrommet mannen bodde på i Phuket plutselig og uten forvarsel ble gjennomsøkt. Han er ulykkelig over at hans fire år gamle sønn måtte gjennom en slik vond opplevelse, og bryter sammen i gråt flere ganger mens han forteller om redslene guttungen gjennomlevde i i fengselet.

Håpet på ambassaden

- Sønnen min var så redd da han så firfisler og kakerlakker på veggene i fengselet, at han ikke torde gå på do. Han gjorde til slutt i buksa, sier 31-åringen.

Cella hadde gitter, slik at alle fangene hadde innsyn til 31-åringen og sønnen. De fikk etter litt tid et vatt-teppe, slik at de slapp å ligge rett på det harde tregulvet. Guttungen, som har autistiske trekk, blir ekstra urolig når han er i en uvant situasjon med mange mennesker rundt seg.

- Jeg hadde håpet ambassaden kunne klare å få sønnen min ut før, men det gikk tydeligvis ikke, sier faren.

Sosialsjef i Grimstad Vidar Gabrielsen, som dro til Phuket for å hente gutten hjem, legger ikke skjul på at hans synes det er beklagelig at gutten måtte sitte nesten to døgn i et illeluktende og varmt fengsel, når ambassaden ligger en times flytur unna.

Gjorde vårt beste

Konsul Bjørn Bjerkaas hevder ambassaden gjorde det som var mulig.

- Jeg var ikke selv ved ambassaden de dagene dette pågikk, men jeg vet det ble lagt ned et betydelig arbeid for å løse saken. Dessverre klarte vi ikke å få noen til å passe på gutten, sier Bjerkaas.

31-åringen hevder alt var klart for å reise hjem da både tilståelsen og kausjonen på 14000 kroner lå på bordet, men at et eller annet skar seg da ambassaden ble trukket inn i saken.

- Det kjenner jeg ikke til, sier konsul Bjerkaas.

31-åringen venter fortsatt på en avklaring om når han kan reise ut av landet.

Advokat Oscar Ihlebæk, som er på ferie i Phuket, ble i går med til den lokale politistasjonen i et forsøk på å finne en løsning.

- Jeg er bekymret over at 31-åringen har skrevet under på et avhørsdokument skrevet på thai, som han ikke kjenner innholdet av og som ingen har oversatt eller lest opp for ham, sier Ihlebæk.

Ifølge politiet kan ingenting gjøres før de har fått analysen av det beslaglagte stoffet.

- Når vi får bekreftet at det er marihuana, slik vi tror det er, får nordmannen en liten bot (ca. 200 kroner) og kan reise hjem, sier politiløytnant Ampol Junthakol ved Phuket politistasjon.

MÅ VENTE: 31-åringen hos det lokale politiet med bistand fra advokat Oscar Ihlebæk, som er på ferie med familien i Thailand. Ifølge politiløytnant Ampol Junthakol kan ikke 31-åringen settes fri før stoffet han var i besittelse av er analysert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer