Mareritt i heisen

TROMSØ (Dagbladet): Plutselig skjedde marerittet - fjellheisen bråstoppet! Dramaet varte i sju timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske og utenlandske turister dinglet høyt over ei bratt steinur i time etter time, det var kaos på bakken og ingen visste hva som måtte gjøres.

- Først var det veldig skummelt, så var det litt artig, men bare bittelitt, og så var det kjempetøft å bli heist ned i tau.

Det forteller de to opprømte 8-åringene Andreas Lotre og Jonas Knudtsen fra Tromsdalen til Dagbladet.

Fjellheisen gikk i skytteltrafikk, inntil den sto bom fast klokka 14.15.

- Vi hørte et dunk, så ble vi hengende der og svinge. Det var langt ned, sier Andreas og Jonas, ennå med kraftig hjertebank etter opplevelsen.

- Ubehagelig

Bråstoppen i går er marerittet alle frykter. De 35 turistene i de to gondolene i Tromsø ble beroliget av heisførerne, men dramaet varte i over sju timer.

- Ubehagelig og slitsomt, men heldigvis endte det godt. Ingen ble skadet, og vi kan fortsette ferien, sier mexikanske Marta Contreras. Hun ble firt ned i tau og tok opplevelsen med godt humør.

Praktutsikt

De to gondolene tar folk opp til Fløyfjellet med praktutsikt mot Tromsø og fjell og hav. På toppen kan de nyte et måltid og trekke frisk fjelluft, dette er en tur for gammel og ung, med finsko eller fjellstøvler. Et amerikansk ektepar som ble heist ned i tau i går, fikk problemer i den bratte fjellsida. De rullet nedover mens Røde Kors-folk så på. Men det endte bra.

SKUMMELT: Andreas Kotre (t.v) og Jonas Knudsen likte seg ikke.