- Marerittet endelig over

Asylsøkeren Nadeem Dar, hans kone Shahida og deres fire barn får bli i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NESODDEN (Dagbladet): Det er en dramatisk historie som nå har funnet sin løsning. For snart sju måneder siden ble den pakistanske familien arrestert i en lynaksjon og brakt til Trandum ved Gardermoen for utsendelse - mot FNs klare henstilling. Kona og ungene fikk slippe, og har levd i kirkeasyl i Nesodden menighetshus de siste månedene.

Men Nadeem ble utvist fra Norge. De siste månedene har han levd i dekning i Pakistan, dels i byen Lahore, dels på hemmelig adresse et sted på landsbygda.

Først i forgårs ble det klart at han og familien var innvilget opphold i Norge på humanitært grunnlag.

Gjenforent med familien

Venner fikk smuglet Nadeem til flyplassen i Lahore der han satte seg på første fly til Europa. I går ble han gjenforent med sin familie.

-  Nå ser det ut til at marerittet er over, og jeg er takknemlig for all den støtten jeg har fått fra befolkningen på Nesodden. Men samtidig oppfordrer jeg det norske folk til å gjøre noe for å bedre kvaliteten i behandlingen av asylsaker, sier Nadeem til Dagbladet.

Nesodden-ordfører Christian Hintze Holm (SV) og lederen av Nesodden KrF, Pål-Erik Plaum, er enige. De har støttet Nadeems sak i en årrekke. I går deltok de i feiringen av Nadeems hjemkomst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer