Marerittet er over

I går kveld kunne stortingsrepresentant Siv Jensen endelig slappe av etter to dagers mareritt. Fra hun torsdag ble truet på livet har hun stått under politibeskyttelse døgnet rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innrømmer å ha drapstruet flere politikere

Men da mannen politiet mener står bak truslene ble arrestert i går ettermiddag, tok Jensen sjansen på å dra på besøk om bord i partikollega Henning Holstads båt ved Aker brygge.

Etter det Dagbladet får opplyst ble også utenriksminister Knut Vollebæk, forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll og Ap-leder Thorbjørn Jagland truet på livet i dagene før 1. mai.
- Det kom en telefon til utenriksminister Vollebæks kontor torsdag formiddag. Telefonhenvendelsen var av en slik art at man kontaktet Politiets overvåkingstjeneste (POT), slik rutinen er i slike saker. Slike henvendelser kommer jo fra tid til annen, og vi overlater til POT å vurdere hvordan situasjonen er, forteller fungerende pressetalskvinne Hanne Marie Kaarstad i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Trakk kniv

Det var imidlertid bare Siv Jensen som valgte å anmelde forholdet til politiet.
På bakgrunn av Jensens forklaringer, sammensatt med observasjoner de tre andre gjorde under samtalene med mannen, greide politiet i går å ringe ham inn. Han ble stoppet bare noen hundre meter unna Frp's 1. mai-arrangement.

Under pågripelsen trakk mannen kniv. Den 33 år gamle irakeren ble seinere i går siktet for trusler og vold mot offentlig tjenestemann.
- Det er ikke noe særlig hyggelig å tenke på at han så ut til å ville gjøre alvor av sine trusler. Mannen ble jo arrestert idet han nærmet seg vårt 1. mai-arrangement, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Etter planen skulle hun vært Oslo Frp's hovedtaler i Spikersuppa, men på grunn av truslene holdt hun seg i stedet hjemme i hele går.

Skuddsikker vest

- Jeg satt på mitt kontor i Stortinget da en mann ringte for å snakke med meg. Etter en lang prat avsluttet han med å si at han skulle gi meg den siste olje, og at hans menn skulle komme og ta meg. Henvendelsen var ikke til å misforstå, så jeg tok straks kontakt med Stortingets sikkerhetstjeneste, som igjen tok kontakt med Oslo-politiet, forteller Jensen.

Stortingets sikkerhetstjeneste lånte henne en skuddsikker vest som hun brukte i det halvannet døgnet dramaet pågikk.
- Jeg har bare godord å gi når det gjelder den innsatsen politiet og Stortingets sikkerhetstjeneste har gjort. Jeg har følt meg passet på døgnet rundt, sier Jensen til Dagbladet.

Lar seg ikke presse

- Det er mye man ikke kan forberede seg på når man bestemmer seg for å gå inn i politikken. Dette er en av de tingene, sier Siv Jensen. Hun innrømmer at hun har brukt de siste to dagene til å tenke seg grundig om.

- Konklusjonen er at jeg ikke lar meg presse til taushet. Det er en menneskerett å få si sine meninger. Jeg blir nesten sint når jeg tenker på at jeg måtte melde avbud på grunn av trusler, sier Jensen til Dagbladet.
Det er ikke første gang Frp-politikere blir truet. I fjor mottok Frp-formann Carl I. Hagen liknende trusler før han skulle holde tale på Jernbanetorget i Oslo 1. mai. Hagen stilte derfor på arrangementet med skuddsikker vest under genseren.

ENDELIG TRYGG: I går kveld kunne Siv Jensen ta av seg sin skuddsikre vest og dra på besøk til partikollega Henning Holstad. Torsdag formiddag ble hun truet på livet.