Marerittet fortsetter for Obama

600 000 mistet jobben i januar. Nå haster det med å få på plass krisepakken.

TIKK-TAKK: Barack Obama under gårsdagens tale til demokrater i Williamsburg. Der understreket han i krasse ordelag behovet for å få vedtatt den nye tiltakspakken på 900 milliarder dollar.  Foto: AFP  PHOTO/Jim WATSON/SCANPIX
TIKK-TAKK: Barack Obama under gårsdagens tale til demokrater i Williamsburg. Der understreket han i krasse ordelag behovet for å få vedtatt den nye tiltakspakken på 900 milliarder dollar. Foto: AFP PHOTO/Jim WATSON/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens republikanerne og demokratene krangler om hvordan den nye krisepakka skal se ut, kommer det nye, nedslående tall fra det amerikanske arbeidsmarkedet.598 000 jobber gikk tapt i januar, den verste nedgangen i sysselsetting på en måned siden desember 1974.

Massive tapArbeidsledigheten er den verste siden 1992, med 11,6 millioner amerikanere uten jobb, skriver avisa The Washington Post.

Siden desember 2007 har totalt 3,6 millioner arbeidsplasser gått tapt. Over halvparten av kuttene har skjedd bare de siste tre månedene.

Illevarslende nok spår enkelte økonomer at situasjonen i arbeidsmarkedet vil forverres.

- Dette er bare begynnelsen, sier Sung Won Sohn, økonomiprofessor ved Cal State University-Channel Islands. Han tror arbeidsledigheten ved utgangen av året kan være på 9 prosent, og at antallet arbeidsplasser som går tapt i måneden snart kan være på over 800 000, skriver CNN Money.

De ferske tallene fra arbeidsdepartementet understreker for alvor nødvendigheten av at det blir iverksatt massive tiltak for å redde den amerikanske økonomien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer