Donald Trumps nye liv:

Marerittet kan så vidt ha begynt

For andre gang gikk Donald Trump seirende ut av en riksrettssak, men hans rettsmareritt kan bare så vidt ha begynt. - Torpedoen er fortsatt i vannet, sier norsk USA-ekspert.

BARE BEGYNNELSEN: - Vi har skapt den største politiske bevegelsen i USAs historie, sa Donald Trump i sin avskjedstale den 19. januar 2021. Video: The White House Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frikjent, men ikke renvasket. Det er status for USAs avgåtte president Donald Trump etter å ha blitt frikjent i nok en riksrettssak i helga. Trump gikk fri, ikke fordi det var rimelig tvil, men fordi nok av hans partifeller i Senatet ikke syntes at han burde bli dømt.

I møte med USAs faktiske og apolitiske rettsvesen, kan imidlertid den tidligere presidenten ha grunn til å frykte andre utfall. I Trumps nye liv, ute av Det hvite hus, er det flere potensielle rettsmareritt i horisonten.

Etterforsker hysjpenger

Påtalemyndigheten i New York har i lengre tid etterforsket Trumps finanser. I det siste skal de ha rettet oppmerksomheten mot et lån Trump-organisasjonen fikk for flere år siden, skriver Wall Street Journal. Lånet skal ha blitt utstedt i forbindelse med oppføringen av fire Trump-oppførte bygninger på Manhattan, og skal ha vært på 280 millioner dollar - i overkant av 2,3 milliarder norske kroner.

Dette er kommet i fokus etter at etterforskerne i New York begynte å etterforske Trump for å angivelig ha betalt hysjpenger til tidligere elskerinner, blant andre Stormy Daniels.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer