Marerittet snart over for Norsk Hydro

Etter å ha tapt 2,4 milliarder kroner i Brasil siden 2012, ser Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg frem til lønnsom drift fra neste år.

 DET LYSNER:  Konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg, kan endelig se frem til lønnsom drift i Brasil. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ Dagbladet
DET LYSNER: Konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg, kan endelig se frem til lønnsom drift i Brasil. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Norsk Hydro, som la frem kvartalstall i går, kjøpte for fire år siden aluminiumsvirksomheten til den brasilianske gruvegiganten Vale for nær 29 milliarder kroner, med oppgjør i kontanter og aksjer i Hydro.

Dette var det største oppkjøpet et norsk selskap noensinne har gjort i utlandet, skriver Finansavisen.

- Trenden snudd Svake alumina- og bauksittpriser, samt produksjonsforstyrrelser, gjorde at Hydros nedstrømsvirksomhet i Brasil gikk fra et plussresultat i 2011, til et driftsunderskudd på 783 millioner kroner i 2012. I 2013 var tapet på rett i overkant av én milliard kroner, mens i årets første ni måneder har underskuddet vært på 583 millioner kroner.

Men nå ser det ifølge Finansavisen endelig ut til å snu for Hydro. I årets tredje kvartal var driftstapet på bare 26 millioner kroner, og skal man tro selskapet og analytikere, er lønnsom drift rett rundt hjørnet.

- Blir Brasil-virksomheten lønnsom i 2015?

- Ja, hvis man ser på utviklingen i Brasil så går det i riktig retning. Det er to faktorer som spiller en viktig rolle, der det ene er at vi reduserer kostnader og det andre at prisene går opp. Det er en god kombinasjon, sier Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg til Finansavisen.

Snart i pluss? De fleste analytikere venter et marginalt plussresultat til neste år. Analytiker Daniel Johansson i Fondsfinans sier til Finansavisen at han venter et driftsresultat på 480 millioner kroner fra Brasil i 2015.

- Det går i riktig retning, og er prioritert av ledelsen. Jeg tror ikke de har et underliggende problem der lenger, bortsett fra skattene, sier Johansson til Finansavisen.

Flere nyheter Resultatdobling fra Hydro
Ukens 16 anbefalte aksjer
Vesentlig sterkere fra Sapa