TØFT: Storbritannia har lite å by på i forhandlingene om utmeldelsen av EU. Prognosene for EUs økonomi er sterkere enn Storbritannias. Samtidig mener flere eksperter at EU når står sterkere og nærmere hverandre med presset fra Trumps USA. Foto: AFP PHOTO / JOHN THYS AND Paul ELLIS / NTB Scanpix
TØFT: Storbritannia har lite å by på i forhandlingene om utmeldelsen av EU. Prognosene for EUs økonomi er sterkere enn Storbritannias. Samtidig mener flere eksperter at EU når står sterkere og nærmere hverandre med presset fra Trumps USA. Foto: AFP PHOTO / JOHN THYS AND Paul ELLIS / NTB ScanpixVis mer

Valg i Storbritannia

Marerittet som venter den nye statsministeren

Om ti dager starter de kanskje viktigste samtalene i britisk historie. Brexit-forhandlingene blir en årelang kamp for den nye statsministeren. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

LONDON (Dagbladet): 23. juni 2016 stemte britene for å melde landet ut av EU. Dagen etter var gatene rundt parlamentet fylt av jublende selverklærte patrioter kledd i unionsflagget.

Nå, et år etter, vet de fortsatt nesten ingenting om hva Brexit faktisk kommer til å innebære. Det kommer til å være opp til den nye statsministeren og regjeringen, som går i forhandlinger med EU 19. juni - om nøyaktig ti dager.

I dag er valgresultatet klart. Enten fortsetter De konservatives statsminister Theresa May, som skrev ut nyvalget. Dersom alle meningsmålinger tar feil, inntar Labours Jeremy Corbyn statsministerboligen i Downing Street. Resultatene fredag morgen viser at Theresa May kommer til å miste flertallet i parlamentet. Uansett utfall kommer det til å bli en voldsom kamp med EU.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn