Marerittforestillingen i Frp

-Under Danielsens ledelse har det utviklet seg en partikultur i Oslo Frp som kan sammenliknes med en kreftsvults. Vi må fjerne kreftsvulsten, mener Hagen. Dette kan plage Hagen fram til valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Dag Danielsen og ni andre eksklusjonstruede medlemmer i Oslo Frp har nå engasjert injurieadvokaten Per Danielsen i kampen mot Hagen.

Dersom ikke Hagen stopper eksklusjonsprosessen søndag, vil søksmål og offentlig skittentøyvask plage Frp og Hagen både vinter og vår.

Timeplan

Dersom sentralstyret ikke bakker ut, kan de første søksmålene nå namsretten i løpet av de nærmeste ukene. Namsretten skal ta stilling til om eventuelle eksklusjoner er gyldige, eller om partiorganisasjonen ikke får gjennomføre eksklusjonene før etter sakene er blitt behandlet i byretten.

Danielsen representerer ti av de eksklusjonstruede.

Ti saker med varierende innhold tar tid å få gjennom rettskverna. Hagen kan risikere å ha flere ubehandlede namsrettssaker når det innkalles til nominasjonsmøte i Oslo 27. januar.

Så følger byrettssakene.

De tar lenger tid å forberede. Men det er slett ikke utenkelig at de første byrettssakene starter når Frp går i gang med valgkampen foran neste høsts valg.

- Må stoppe

Grunnlaget kan være forenings- og organisasjonsrettslige prinsipper. Og ikke minst lov om stortings-, fylkes- og kommunevalg.

Men foreløpig sier advokat Per Danielsen det slik:

- Carl I. Hagen må nå vise lederskap og stoppe prosessen mot Oslo Frp umiddelbart. Hvis det mot formodning ikke skulle skje, får vi vurdere situasjonen. Jeg ser rettslig grunnlag for å gå videre, men nå vil jeg ikke helle mer bensin på bålet.

Men det forutsetter total Hagen-retrett søndag.

Danielsen vurderer nå å kreve at de uthengte og anklagede får møte søndag og tale sin sak direkte for sentralstyret.

Advokat Danielsen sier at det han har sett av anklagene, virker tynt.

- Det er lett å slå tilbake de få konkrete anklagene som er kommet mot de 16 medlemmene i Oslo Frp. De har overhodet ikke begått noe vedtektsbrudd, sier han til Dagbladet.

Boomerang

Danielsen har bistått Frp og partiformann Carl I. Hagen en rekke ganger i årenes løp. Men denne gangen skal han bistå broren, Dag Danielsen, og ni andre eksklusjonstruede med å utforme forsvarsskriftene sentralstyret skal ha før torsdag. Danielsen fnyser av anklagene.

- Sentralstyret hevder at styret i Oslo Frp har misbrukt sin stilling ved å innkalle til ekstraordinært årsmøte. Det er åpenbart feil. Vedtektene gir styret klar hjemmel for det, sier han.

- Dessuten tillegger de Oslo Frp et motiv de aldri har hatt, nemlig misbruk av sin stilling. Nettopp på bakgrunn av den kritikken Hagen har kommet med mot Oslo Frp, har styret til hensikt å stille sine plasser til disposisjon. Det er veldig demokratisk tenkt. Men selv det blir forvrengt. Så hvis anklagene består av bare dette, er saken lett å rette opp, sier Danielsen til Dagbladet.

<B>FØRE VAR:</B>- Jeg har ikke til hensikt å bebreide meg selv i neste stortingsperiode fordi jeg ikke gjorde det som var nødvendig for å bedre klimaet i Oslo-partiet. Derfor går vi gjennom denne ubehagelige og vonde prosessen nå, sier Hagen