- Margaret (19) var hjemme på besøk

Studerte i Oslo. - Hun var bare snill, sier venninne til Dagbladet.

I SORG: Allerede er det mange som har satt ut en siste hilsen til de tre som ble drept på Valdresekspressen nær Holsbruvatnet i Årdal. Foto: Line Brustad / Dagbladet
I SORG: Allerede er det mange som har satt ut en siste hilsen til de tre som ble drept på Valdresekspressen nær Holsbruvatnet i Årdal. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRDAL/OSLO (Dagbladet): Den 19-årige jenta som ble drept på Valdresekspressen i Årdal i går, var hjemme i bygda på besøk.

På en pressekonferanse klokka 11 tirsdag friga politiet navnet på Margaret Molland Sanden (19).

Til vanlig studerte hun på Høgskolen i Oslo, forteller venninner av jenta til Dagbladet. Margaret var førsteårs bachelorstudent i ingeniørfag - bioteknologi og kjemi ved Fakultet for teknologi, kunst og design ved Høgskolen i Oslo.

De to er blant mange som har møtt fram i Årdal for å hedre de tre ofrene med en siste hilsen, blomster og lys.

19-åringen ble sammen med bussjåføren og en svensk passasjer drept med kniv da en 31-årig asylsøker fra Sør-Sudan gikk amok ved 17-tida i går ettermiddag.

- Hun var bare hjemme på besøk, til vanlig studerte hun et annet sted. Hun var en snill jente som ikke ville noen noe vondt, sier en venninne av jenta til Dagbladet.

Hun har gått på samme skole som 19-åringen.

- Hun var bare snill. Dette vil prege oss, sier hun.

Bussen var på vei over Tyin via Fagernes til Oslo da 31-åringen gikk til angrep - dagen før han skulle sendes ut av Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer