Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Margaret (19) var hjemme på besøk

Studerte i Oslo. - Hun var bare snill, sier venninne til Dagbladet.

I SORG: Allerede er det mange som har satt ut en siste hilsen til de tre som ble drept på Valdresekspressen nær Holsbruvatnet i Årdal. Foto: Line Brustad / Dagbladet
I SORG: Allerede er det mange som har satt ut en siste hilsen til de tre som ble drept på Valdresekspressen nær Holsbruvatnet i Årdal. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRDAL/OSLO (Dagbladet): Den 19-årige jenta som ble drept på Valdresekspressen i Årdal i går, var hjemme i bygda på besøk.

På en pressekonferanse klokka 11 tirsdag friga politiet navnet på Margaret Molland Sanden (19).

Til vanlig studerte hun på Høgskolen i Oslo, forteller venninner av jenta til Dagbladet. Margaret var førsteårs bachelorstudent i ingeniørfag - bioteknologi og kjemi ved Fakultet for teknologi, kunst og design ved Høgskolen i Oslo.

De to er blant mange som har møtt fram i Årdal for å hedre de tre ofrene med en siste hilsen, blomster og lys.

19-åringen ble sammen med bussjåføren og en svensk passasjer drept med kniv da en 31-årig asylsøker fra Sør-Sudan gikk amok ved 17-tida i går ettermiddag.

- Hun var bare hjemme på besøk, til vanlig studerte hun et annet sted. Hun var en snill jente som ikke ville noen noe vondt, sier en venninne av jenta til Dagbladet.

Hun har gått på samme skole som 19-åringen.

- Hun var bare snill. Dette vil prege oss, sier hun.

Bussen var på vei over Tyin via Fagernes til Oslo da 31-åringen gikk til angrep - dagen før han skulle sendes ut av Norge.

Da tragedien var et faktum sto bussen ved Holsbruvatnet i Årdal.

Kriseledelsen i Årdal kommune opplyser at Årdal kirke vil holde dørene åpne fra klokka 15 tirsdag ettermiddag.

- Uvirkelig og uhyggelig Vi er kjent med at ett av ofrene er fra Årdal, og vi støtter de pårørende i situasjonen så godt vi kan, sier ordfører Arild Ingar Lægreid i Årdal kommune til NTB.

Flagget ved rådhuset vaier på halv stang i dag.

Hendelsen har påvirket hele kommunen, sier ordføreren.

- Det er en uvirkelig og uhyggelig hendelse som skjedde i går i kommunen min. Vi var sterkt preget av hendelsen i går kveld og er fortsatt sterkt preget, sier Lægreid. — Mine følelser går til de pårørende. Det er de som har det tyngst nå, sier ordføreren.