Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Margaret (52) hadde svelget 78 skjeer og gafler

30 år gamle bilder publisert i legetidsskrift - Hun ignorerte maten og spiste bestikket.

TVANGSTANKER: Den nederlandske kvinnen som hadde svelget 78 skjeer og gafler hadde en personlighetsforstyrrelse. Foto: ALL OVER PRESS
TVANGSTANKER: Den nederlandske kvinnen som hadde svelget 78 skjeer og gafler hadde en personlighetsforstyrrelse. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): For 30 år siden kom 52 år gamle Margaret Daalman til sykehuset i Nederland med sterke magesmerter. Bare en kjapp titt på røntgenbildet hennes viste legene hvorfor, skriver mailonline.

Til kirurgenes store forundring viste bildene at kvinnen hadde 78 skjeer og gafler i magen. Hun ble kjørt direkte til operasjonsstua hvor bestikket ble fjernet, ei skje eller en gaffel om gangen.

- Hun synes å ha lidd av en type tvangstanker som gjorde at hun ved måltidene ignorerte maten og spiste bestikket, uttaler en sykepleier.

De oppsiktsvekkende bildene ble faktisk tatt for 30 år siden, men ble først publisert denne uka i et nederlandsk legetidsskrift. Tidsskriftet hadde invitert sine lesere til å komme med underlige medisinske historier.

Det var en lege ved et sykehus i Sittard som sendte inn historien om Margaret Daalman og hennes trang til å spise bestikk.
Hun skal ha fortalt legene følgende:

I MAGEN: 52-åringen hadde svelget bestikk i store mengder. Foto: ALL OVER PRESS
I MAGEN: 52-åringen hadde svelget bestikk i store mengder. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

- Jeg vet ikke hvorfor jeg følte denne trangen til å spise sølvtøy, jeg kunne ikke hjelpe for det.

Episoden var heller ikke første gangen kvinnen måtte behandles etter å ha spist bestikk. Legene sier hun ble diagnostisert med en personlighetsforstyrrelse som ga henne en trang til å spise skjeer og gafler. Hun spiste aldri kniver, uten at hun kunne forklare hvorfor.

Margaret Daalman ble helt frisk etter operasjonen og responderte godt på behandlingen hun fikk for personlighetsforstyrrelsen.

RØNTGEN: Bildet viser hvordan bestikket hadde lagt seg i en klump i magen. Foto: ALL OVER PRESS
RØNTGEN: Bildet viser hvordan bestikket hadde lagt seg i en klump i magen. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media