Margareth får det til

En mann, tre barn, en hund, et hus, to hytter og en ny konsernlederstilling i Statoil. Margareth Øvrum klarer fint å kombinere karriere og familieliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg sier til meg selv at det går ikke an å være verdensmester i alt. Det handler om å fire på kravene du stiller til deg selv. Det trenger ikke være plettfritt hjemme. Vi lever like bra selv om vi ikke har det rent og ryddig hele tida, sier Margareth Øvrum.

Øvrum har akkurat tiltrådt en krevende stilling. Hun er kvinne blant sju menn i konsernledelsen i Statoil.

-  Jobben krever mye, men med god planlegging får jeg tida til å strekke til. Det er like viktig for meg å være god mor som å gjøre en karriere.

Margareth Øvrum har tre sønner. De er atten, femten og fem år. Eldstegutten går på skigymnas på Hovden. Den mellomste gutten er glad i fotball, og trener mye. Yngstemann går i barnehagen.

Følger opp barna

-  Vi henter og bringer barna våre selv. Både i barnehagen og på fotballtreninger. Det er kanskje et par ganger i året vi spør om hjelp til dette. Mannen min har også mye å gjøre i sin jobb. Han er avdelingsleder i Statoil i Bergen.

-  Barna er vi selvfølgelig opptatt av begge to. Vi ønsker å følge dem opp nøye. Oppgavene i hjemmet er vi flinke til å fordele mellom oss. Vi er ikke verdensmestere, men innfinner oss med at barna våre vokser opp helt fint uten hjemmebakt brød.

I tillegg til mann og barn, har Margareth Øvrum også en svart flatcoat retriever.

-  Å lufte hunden er en fin avkobling, jeg tenker godt når jeg er på tur.

To ting samtidig

-  Hvordan får du tid til alt?

-  Jeg er flink til å gjøre to ting samtidig, struktur er også et nøkkelord. Jeg er ikke noen super-kvinne, men en helt vanlig kvinne med et familieliv. Kvinner krever for mye av seg selv og er derfor redde for å gå inn i høye stillinger i næringslivet. Man må ikke velge enten karriere eller familieliv. Det går fint an å kombinere disse. Hver dag, så langt det går, setter jeg av tida mellom klokka fire og åtte på ettermiddagen til barna mine. Dette er vår hellige tid. Jeg håper jeg kan være et godt eksempel for andre kvinner på at det faktisk går an å kombinere toppledelse og familieliv.

I FARTA: Margareth reiser mye i jobben, men får tid til mann og barn for det.