Margit (103) får ikke plass på sykehjem

- Sykehusene tar plassene, hele Norge må være forberedt, forklarer kommunalsjefen.

- GLAD FOR Å GREIE SEG SELV: Margit Helene Tangen på 102-årsdagen i fjor. Nå har ikke hjemkommunen plass på sykehjem. Foto: Privat.
- GLAD FOR Å GREIE SEG SELV: Margit Helene Tangen på 102-årsdagen i fjor. Nå har ikke hjemkommunen plass på sykehjem. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvem er kvalifisert til seng og omsorg på sykehjem i Marker når det ikke er plass til kommunens eldste innbygger Margit Helene Tangen (103)?

Svar: Sykehuspasienter som det ikke er plass til på Sykehuset Østfold Kalnes i Sarpsborg.

Det var begrunnelsen familien fikk da Markers aller eldste av 3 600 innbyggere måtte ut av Marker Bo- og Servicesenter Sykehjem i Ørje 7. september etter 12 dager med alvorlig helsetilstand på grunn av saltinnholdet i blodet.

Da hadde Margit Helene, som fylte 103 år sist søndag, og familien allerede fått nei på søknad om opphold i forkant av akuttinnleggelsen.

Begrunnelse: Det er fullt både på kommunens eget servicesenter og på helsehuset i Askim i nabokommunen Indre Østfold.

Institusjoner som bo- og servicesenter og helsehus er det samme som den eldre generasjon oftest kaller sykehjem.

Nå har 103-åringen igjen fått et midlertidig opphold på Marker Bo- og servicesenter etter noen utrygge og opprivende dager aleine i egen leilighet.

Det hjelper ikke å vente en time på aldri så flinke hjemmehjelper fra kommunen når du må ha fysisk støtte for å komme på do.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.