Margunn hadde kjempeflaks da hun tok bildet som bare er mulig å ta to ganger i året

Hobbyfotograf og stortingsrepresentant Margunn Ebbesen (H) tok blinkskuddet mange profesjonelle fotografer drømmer om. 

SJELDENT BLINKSKUDD: Margunn Ebbesen fanget det spesielle motivet av sola som skinner gjennom hullet i fjellet Torghatten. Foto: Margunn Ebbesen 
SJELDENT BLINKSKUDD: Margunn Ebbesen fanget det spesielle motivet av sola som skinner gjennom hullet i fjellet Torghatten. Foto: Margunn Ebbesen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det spesielle motivet av sola som skinner gjennom hullet i fjellet Torghatten i Brønnøy kommune i Nordland, er bare mulig å ta to ganger i løpet av året.

Lørdag 4. februar kom årets første mulighet. Det var ikke stortingsrepresentant Margunn Ebbesen (H) klar over, da hun samme dag var på fjelltur og knipset bilder.

- Jeg hadde kjempeflaks. Jeg trodde sola kun skinte gjennom hullet i fjellet på høsten, og hadde ikke peiling på at det skulle skje på denne tiden av året. Jeg vet at mange ønsker å ta bilder av det, så det var utrolig gøy at jeg fikk fotografert det, sier Ebbesen til Dagbladet.

Saken ble først omtalt av Avisa Nordland.

Bruker alltid autofokus

Stortingsrepresentanten fra Brønnøysund går ofte på tur når hun er i hjemtraktene. Hun var på tur ned Hjortheia da hun fanget det sjeldne motivet av Torghatten.

- Jeg la merke til flere fotografer som hadde stilt seg opp med fotostativ, men jeg sto ikke på samme sted som dem da jeg tok bildet og hadde ikke stativ med meg, så jeg var heldig med den, sier Ebbesen.

Hun vil langt ifra beskrive seg selv som en profesjonell fotograf, men sier hun tar mye bilder på fritiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer