Mårhunder «terroriserer» engelsk by

Skal ha angrepet en hest og ei geit i Nottinghamshire.

SKAPER BRÅK: To mårhunder i fri dressur på engelsk jord. Foto: Dieter Hopf/imageBROKER/REX
SKAPER BRÅK: To mårhunder i fri dressur på engelsk jord. Foto: Dieter Hopf/imageBROKER/REXVis mer

Det er The Independent som omtaler den «potensielt farlige» situasjonen i Nottinghamshire.

Mårhundene, som opprinnelig stammer fra Øst-Asia, jaktes nå på av politi etter å ha rømt fra fangenskap. Ifølge rovdyrsenter.no spiser den stort sett det som byr seg.

Den betegnes som uønsket i Norge.

En talsperson for Nottinghamshire-politiet sier i en offentlig uttalelse, ifølge BBC:

- Innbyggerne i Clarborough-området bes om å være årvåkne etter at to mårhunder har rømt fra fangenskap. Dyrene, som er beskrevet å være på størrelse med en liten til mellomstor hund, kan være farlige om man kommer i nærheten av dem.

Et ektepar forteller til The Independent at de ei natt ble vekket av høye skrik, og løp ut. Da skal ei geit og en ponni ha blitt angrepet, ifølge dem. Det skal ha tatt dem to timer å jage vekk mårhundene.

- Det var grusomt. Vi lå og sov i fire-tida og jeg hørte en forferdelig lyd, en jeg aldri har hørt maken til før. Det var skriking, sier Mandy Marsh.

SVERIGE: Da Mikael Wikström var på vei til Piteå, oppdaget han noe dramatisk på veien. Video: Mikael Wikström. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

Hun forteller videre at ektemannen tok med seg hunden og sjekket hva som var på fære.

- «Du må komme og se dette. Det er noe på jordet som angriper ponnien, og jeg aner ikke hva det er,» sa han til meg. Vi gikk ut, og så denne mårhunden angripe geita. Den prøvde å drepe den. Den var helt gal - den freste, skrek og knurret.

Videre skal ekteparet ha funnet noen treplanker og prøvd å jage den vekk. Marsh hevder så at mårhundene ikke skal ha rørt så mye som en muskel. Hun mener det skal ha tatt to timer før dyrene forsvant. Etter det, skal en person som luftet hunden ha støtt på mårhundene, skriver The Independent.

Selv om mårhunden stort sett «spiser det som byr seg», går den vanligvis for mindre bytter, som smågnagere, ifølge rovdyrsenter.no. Det skal også lukte lite innbydende av den.

-EN DRØM: Kurt Are Boine Nikkinen var på elgjakt i Karasjok 6. oktober, da flere bjørner plutselig dukket opp. Se det spesielle møtet her. Video: Kurt Are Boine Nikkinen Vis mer