Maria (10) lurte innbruddstyvene

- Jeg var kjemperedd da de sparket opp baderomsdøra og siktet på meg med pistol, sier Maria Zefrati Thorsteinsen (10). Da hadde den modige jenta allerede varslet politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da innbruddstyvene prøvde å knuse døra til leiligheten løp Maria nemlig straks ut på toalettet og ringte politiet med mobiltelefon.

Det var ved 13-tida at noen forsøkte å ta seg inn i leiligheten til familien Thorsteinsen i Kjølberggata i Oslo sentrum.

- Jeg var alene hjemme, fordi pappa var en tur på jobben. Da noen forsøkte å sparke inn døra vår, ble jeg kjemperedd og ringte pappa på mobilen. Jeg løp inn på badet og låste døra. Pappa sa at jeg skulle ringe til politiet, forteller Maria. To menn i 41-årsalderen tok seg inn i leiligheten.

- Jeg ringte til politiet, og damen som svarte fortalte meg at hun skulle sende politi med en gang. Det var da de sparket inn døra til badet også. Den ene pekte på meg med en pistol og sa at han ville ha telefonen, sier Maria.

Dumme tyver

Den modige 10-åringen spurte damen i telefonen hva hun skulle gjøre.

- Mannen med pistolen spurte om jeg snakket med politiet. Jeg sa at jeg snakket med pappaen min og da ville han at jeg skulle skru av telefonen og gi den til ham. Jeg skrudde den ikke av, men han tok den fra meg. Den andre mannen gikk bare rundt i leiligheten og kikket på tingene våre. Mannen med pistolen tok min telefon og la sin egen på bordet. Da de gikk ut så jeg at han hadde glemt den igjen, men jeg sa ingen ting, sier modige Maria.

Da politiet kom til åstedet minutter seinere, gikk den ene innbruddstyven rett forbi politistyrkene.

- Jeg så det fra vinduet. Jeg ropte til dem, men de hørte ikke hva jeg sa, sier Maria.

Pågrep 41-åring

I går ettermiddag ble en 41-åring pågrepet for innbruddet.

- Jenta handlet utrolig kaldblodig. Med mobiltelefonen fikk vi tak i identiteten til den ene gjerningsmannen. Han er tidligere kjent for politiet, opplyser Terje Faraasen ved Grønland politistasjon.

Han roser Marias opptreden. I går kveld var store politistyrker på jakt etter den andre gjerningsmannen.

Pappa Jon Thorstensen kjørte fra jobb med hjertet i halsen etter telefonsamtalen.

- Jeg kjørte som en gal og tenkte alle mulige tanker. Da jeg så alle politifolkene i gården, skjønte jeg at Maria hadde fått sagt ifra, forteller en lettet og stolt pappa til Dagbladet.

Detektiv

- Det var helt uvirkelig å se den sprengte døra. Jeg kan ikke skjønne hva de ville. Det lå både et kamera og en bærbar PC rett i synsfeltet, men de tok bare mobiltelefonen. Jeg tror helst de angrep feil dør, sier Jon Thorsteinsen. Mens politimennene undersøkte den gjenglemte mobiltelefonen, ringte flere av eierens venner. Også flere tekstmeldinger rant inn. På flere av disse sto det: «Politiet er hjemme hos deg!»

- Det var veldig skummelt, men jeg er ikke redd mer, forteller Maria til Dagbladet. Hun vil gjerne bli detektiv når hun blir stor.

HELTINNE: Tyvene sparket inn døra til toalettet der Maria Zefrati Thorsteinsen (10) gjemte seg. Politiet pågrep en av innbruddstyvene da han glemte sin egen mobiltelefon på åstedet.