Maria (21): - Folk løp for livet

Full panikk etter eksplosjon i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det brøt ut panikk i New York da en stor eksplosjon ble hørt og store mengder røyk veltet utover Manhattan midt i kveldsrushet. Newyorkerne, som fortsatt har 11. september-angrepene friskt i minne, flyktet fra området, i nærheten av Grand Central Station.

– Mange skrek og gråt

Maria Kristine Grande Knudsen (21) fra Tranby utenfor Drammen var bare et par gater unna eksplosjonsstedet på Lexington Avenue da det smalt.

– Folk fikk total panikk og løp for livet. Ingen ante hva som hadde skjedd, og mobilnettet kollapset fordi alle prøvde å ringe samtidig. Mange skrek og gråt og ropte «Terror!» på grunn av minnene om 9/11, sier Knudsen til Dagbladet.no.

– Vi fikk ekle partikler på klærne og blir bedt om ikke å bevege oss ute, da vi ikke vet om partiklene kan være giftige. Redningsarbeiderne går med beskyttelsesmasker, sier Knudsen, som er på Nord-Amerika-ferie sammen med fire andre nordmenn, blant dem sin tante, stortingsrepresentant Trine Skei Grande.

– Jeg var noe lenger unna enn Maria, men også der jeg var, var folk i panikk, forteller Skei Grande til Dagbladet.no.Politikeren har med seg tre tantebarn på tur og var seinest onsdag på Ground Zero. Reisefølget hadde dermed terroren sterkt i tankene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer