Maria (34) ble syk 15 minutter fra toppen. Så døde hun i ektemannens armer

- Jeg kan ikke engang se på bilder av henne uten å bryte sammen, sier Robert Gropel.

DØDE PÅ VEI NED:   På lørdag døde 34 år gamle Maria Strydom av høydesyke på vei ned fra Mount Everest. Her ser vi toppen av fjellet, som er verdens høyeste. Foto: Monash University / NTB Scanpix
DØDE PÅ VEI NED: På lørdag døde 34 år gamle Maria Strydom av høydesyke på vei ned fra Mount Everest. Her ser vi toppen av fjellet, som er verdens høyeste. Foto: Monash University / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 34 år gamle australske kvinnen Maria Strydom omkom på Mount Everest den 20. mai.

To dager etter ble dødsfallet hennes offentliggjort, og nå skriver Australian Associated Press at Strydom døde i sin manns armer.

Klateren, hvis dødsårsak skal være høydesyke, begynte å vise klare sykdomstegn på vei opp til det 8 848 meter høye fjellet. Derfor ventet hun mens mannen hennes, Robert Gropel, begynte på en klatretur på rundt femten minutter opp mot toppen.

- Jeg spurte om hun ville at jeg skulle fortsette. Hun svarte ja. Siden toppen var så nærme, fortsatte jeg, sier Gropel, ifølge The Guardian.

Ble brått syk Da han kom ned igjen var Strydom svært dårlig. Hun hadde pusteproblemer og slet med å gå, før hun fikk medisin og oksygen hentet av sherpaene som fulgte paret.

Dette så ut til å forbedre tilstanden hennes, men så falt hun om for godt.

- Jeg var hennes mann. Det var min jobb å få henne trygt hjem. Selvfølgelig skylder jeg på meg selv, jeg kan ikke engang se på bilder av henne uten å bryte sammen, sier Gropel om den tragiske hendelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer