Maria (34) omkom på Mount Everest. Familien fikk døds-budskapet ved å google henne

Ett av to dødsfall innad i klatregruppa.

DØDE PÅ VEI NED:  På lørdag døde 34 år gamle Maria Strydom av høydesyke på vei ned fra Mount Everest. Her ser vi toppen av fjellet, som er verdens høyeste. Foto: Monash University / NTB Scanpix
DØDE PÅ VEI NED: På lørdag døde 34 år gamle Maria Strydom av høydesyke på vei ned fra Mount Everest. Her ser vi toppen av fjellet, som er verdens høyeste. Foto: Monash University / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 34 år gamle australske kvinnen Maria Strydom har omkommet på Mount Everest. Hun ble erklært død på lørdag, som følge av høydesyke.

Nyheten ble imidlertid ikke bekreftet før i dag da Pasang Phurba Sherba, styremedlem i fjellklatrer-selskapet Seven Summit Treks, gikk ut med dødsbudskapet overfor nyhetsbyrået AFP.

Fra før har ubekreftede meldinger om dødsfallet til Strydom versert på nettet, blant annet på engelskspråklige nepalske nyhetsnettsteder.

Fulgte med via GPS Ingen kontaktet familien til Strydom. Det var ved å google navnet, at søstera hennes Aletta Newman, fant ut at hennes 34 år gamle søster hadde omkommet, ifølge The Inqusitr.

Familien ante at noe kunne ha gått galt da GPS-peileren Strydom bar sluttet å sende ut signaler på fredag. De fikk det tragiske dødsbudskapet da de kom over en nyhetsartikkel om dødsfallet.

- Alle visste dette kom med en viss risiko. Vi søkte opp statistikk og så at det var om lag tre prosent dødsrate. Så hver gang vi hadde kontakt med henne tenkte vi at «dette kan potensielt være siste gang», men du tror aldri at du kommer til å være blant de tre prosentene, sier Aletta Newman, søstera til Maria Strydom, ifølge Daily Mail.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer