Maria (53) sluppet fri igjen etter avhør

Bedrageridømt og etterlyst gjenkjent på Oslo Bussterminal. - Vi har fått vite det vi ville, sier politisjef.

 VARSLET POLITIET:  Vaktleder Stian Josten og regionsjef Tommy Hauge (bak) i ISS Security Service gjenkjente straks den etterlyste kvinnen på Oslo Bussterminal ved 07-tiden tirsdag. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.
VARSLET POLITIET: Vaktleder Stian Josten og regionsjef Tommy Hauge (bak) i ISS Security Service gjenkjente straks den etterlyste kvinnen på Oslo Bussterminal ved 07-tiden tirsdag. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 07 i morges banket bedrageridømte og etterlyste Maria Kristoffersen (53) på døra til vaktsentralen til ISS Security Services på Oslo Bussterminal og ba om å få snakke med sjefen.

Vaktleder Stian Joster gjenkjente kvinnen med de mange navnene fra Dagbladet, og ringte både politiet og sjefen.

Kvinnen ble med politipatruljen til Majorstua politistasjon. Etter noen timer gikk hun fri ut derfra.

Fortsatt mistenkt - Vi har avhørt henne om noen gamle saker hun er anmeldt for, og vi har fått vite det vi spurte om. Hun har fortsatt status som mistenkt, sier leder for etterforskningsseksjonen på Majorstua, Berit Brandsnes, til Dagbladet.

Om hvorfor kvinnen ble sluppet fri etter avhøret, sier Brandsnes:

- Hun møtte opp til avhør frivillig, og var ikke pågrepet. De juridiske vurderingene av den situasjonen må dere ta med jourhavende jurist, sier seksjonsleder Berit Brandsnes.

Politiadvokat Bergljot Skaarer hadde ikke svart på Dagbladets henvendelser til 17.30-tiden.

Nye anmeldelser De siste dagene har bedrageridømte- og anmeldte Maria Kristoffersen vært mye i Halden. Tirsdag fikk politiet i Østfold to bedragerianmeldelser mot kvinnen fra forretningsdrivende i kommunen.

En klesforretning i Halden sentrum har anmeldt henne for bedrageri av 500 kroner sist lørdag under dekke av en løgnhistorie om frastjålet lommebok.

Et hotell ved Svinesund har meldt den 53 år gamle kvinnen for bedrageri av et adskillig større beløp.

- Vi fikk bekreftet i Oslo politidistrikt at hun var der til avhør tirsdag formiddag, og at vi skal oversende de ferske anmeldelsene til Majorstua polititasjon fordi det eldste forholdet er registrert der, sier kriminalsjef Mona Bergseth ved Halden politistasjon til Dagbladet.

Besøksforbud Prosjektsjef Stein Bruland i Kreftforeningen går ut med en kraftig advarsel mot den 53 år gamle kvinnen.

Hun spiller ofte på tragiske krefthistorier i sine bedrageriforsøk, og politiet har ilagt henne besøksforbud i Kreftforeningens hovedkvarter i Oslo sentrum, på Radiumhospitalets pasienthotell og ved Vardesenteret for kreftrammede på Radiumhospitalet.

- Vi er opptatt av å stoppe denne kvinnen en gang for alle. Hun har skapt stor usikkerhet og utrygghet for både pasienter, pårørende og fagpersonell, sa Bruland til Dagbladet tirsdag.

Hun fikk sin siste dom i Norge i 2007.

Startet som Inger Marie I Oslo tingrett for tre og et halvt år siden hadde hun skiftet navn til Maria Kristoffersen.

Som barn og ungdom på Raufoss i Vestre Toten kommune het hun Inger Marie Nerby.

Inger Marie Lerke, Madeleine Larsen/Larsson, Vigdis Olsen, Mia Olsen/Olsson, Madeleine Johansson, Inger Hansen, Signe Marie Selmer, Maria Magdalena Selmer og Maria Madeleine Larsen er navn som går igjen når hun har bestilt selskaper, varer eller presentert seg på hoteller eller for nye menigheter.

Flere ofre forteller at hun oppgir å ha en tragisk krefthistorie og at sønnen nettopp er død.

 ADVARER:  Prosjektsjef Stein Bruland i Kreftforeningen advarer kraftig mot kvinnen. Politiet har ilagt henne besøksforbud i Kreftforeningens hovedkontor, ved Radiumhospitalet pasienthotell og ved Vardesenteret. FOTO: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET.
ADVARER: Prosjektsjef Stein Bruland i Kreftforeningen advarer kraftig mot kvinnen. Politiet har ilagt henne besøksforbud i Kreftforeningens hovedkontor, ved Radiumhospitalet pasienthotell og ved Vardesenteret. FOTO: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET. Vis mer