Maria Amelie: - Håper å få innenrikspass denne uken

Tror det vil ta cirka én måned å få utenrikspass.

PÅ PASSJAKT: Maria Amelie, som nå befinner seg på hemmelig adresse i Moskva sammen med kjæresten Eivind Trædal, har startet jobben med å skaffe seg papirene hun trenger for å kunne reise tilbake til Norge. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
PÅ PASSJAKT: Maria Amelie, som nå befinner seg på hemmelig adresse i Moskva sammen med kjæresten Eivind Trædal, har startet jobben med å skaffe seg papirene hun trenger for å kunne reise tilbake til Norge. Foto: Henning Lillegård/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med kjæresten Eivind Trædal bor hun på hemmelig adresse i den russiske hovedstaden mens de jobber for at hun skal kunne reise tilbake til Norge, skriver Nettavisen.

- Vi prøver å få oversikt over byen. Vi har også startet papirarbeidet og prøver å få oversikt over hva jeg trenger, forteller Maria Amelie.

I morgen er planen å dra til passkontoret og se om hun kan få utstedt innenrikspass, noe hun regner med å få på plass i løpet av uken.

- I tillegg må jeg bli registrert på en adresse i Moskva. Når jeg har fikset det, kan jeg søke om utenlandspass, forklarer hun.

Det tror hun vil ta rundt fire uker å ordne.

Maria Amelie sier hun er sliten, og at hun forsøker å forstå hva som har skjedd i løpet av det hun betegner som «tre sinnssyke uker» siden pågripelsen på Lillehammer 13. januar.

(NTB)