Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maria Amelie (25) blir utvist til Russland

Blir holdt på Trandum før uttransportering. Anker kjennelsen i Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Politiadvokat Rolf Odner sa i fengslingsmøtet i Oslo tingrett tidligere i ettermiddag at Russland har sagt seg villig til å ta i mot asylsøkeren Maria Amelia (25), men at avtalen bare gjelder i 90 dager.

Den ble inngått 22. oktober i fjor, og det betyr at norske myndigheter har frist fram til neste lørdag, 22. januar, med å få uttransportert Madina Salamova (født 30. mai 1985), som ifølge politiadvokaten er hennes korrekte navn.

Kjennelsen kom klokka 16.20.

- Den framstilte har ikke lovlig grunnlag til å bli i Norge, innleder tingrettsdommer Finn Haugen.

Hun skal holdes på Trandum til utvisning. Uttransportering er uunngåelig sier dommeren.

Anket på stedet
Politiets utlendingsenhet har dermed fått medhold i kravet om at hun skal være varetektsfengslet i to uker, inntil 27. januar.

Maria Amelie og hennes advokat Brynjulf Risnes anket kjennelsen på stedet.

Anke mandag eller tirsdag - Hun har sagt at hun anker, og jeg skal nå videreføre de argumentene hun la fram. Så er det alltid en sjanse for at Lagmannsretten behandler det annerledes, sier advokat Brynjulf Risnes etter kjennelsen.

Han forventer at ankesaken vil bli behandlet mandag eller tirsdag.

Forsvareren gjentar kravet om at Maria Amelie må få en egen behandling som voksen av sin asylsøknad.

- Vi må aldri se oss helt blinde på at det finnes enkeltskjebner som havner i en fryktelig situasjon. Et stikkord her er barn. Om foreldre kommer hit, skal ikke barna belastes for det de gjør her. - Handler om oppløsningen av Sovjetunionen På spørsmål om hva hun kan møte i Russland og hva hun er redd for, svarer advokat Brynjulf Risnes:

- Det er en lang og komplisert historie. Det hun husker om hva som skjedde der, er i all hovedsak det som hennes foreldre har fortalt henne. Og så er det psykologiske momenter, hun har hele tiden vært på flukt.

- Det har ikke vært bestridt at de var på flukt fra noe som de anså som en farlig situasjon.

- Men dette handler om oppløsningen av Sovjetunionen, og det har vi ikke tid til å gå inn på her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling