<strong>TRANDUM 20110117:</strong> FÅR INGEN INFORMASJON: Da Dagbladet møtte Maria Amelie på Trandum bare minutter før hun ble sluppet fri Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
TRANDUM 20110117: FÅR INGEN INFORMASJON: Da Dagbladet møtte Maria Amelie på Trandum bare minutter før hun ble sluppet fri Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer

Maria Amelie er innvilget arbeidstillatelse i Norge

- Det er en stor lettelse for henne, sier advokat Brynjulf Risnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Maria Amelie har nå fått innvilget arbeidstillatelse i Norge. Det melder ABC Nyheter.

-  Det skjedde i går. Jeg fikk en muntlig beskjed fra UDI om at hun hadde fått innvilget arbeidstillatelse i Norge, sier Amelies advokat, Brynjulf Risnes, til Dagbladet.

Han har vært i kontakt med Maria Amelie, og sier hun er lettet og glad over nyheten.

- Det er en stor lettelse. For selv om det har vært annonsert utallige ganger, blir man ikke helt trygg før man får se det konkret. Dette fjerner den siste usikkerheten, og det siste hinderet for at hun kan komme tilbake, sier Risnes.

Maria Amelie befinner seg for øyeblikket i Krakow i Polen. Hun flyttet dit i midten av mars, etter å ha fått innvilget russisk pass. Det er usikkert når hun ankommer Norge.

- Hun trenger vel litt tid til å områ seg i Krakow, men hun vil vel forsøke å komme så snart som overhodet mulig, sier Risnes.

Amelie kom i fjor høst ut med boken «Ulovlig norsk» der hun fortalte om hvordan det var å leve som papirløs i Norge. Etter boklanseringen søkte Amelie om å få saken behandlet på nytt. Dette ble imidlertid avslått den 12. januar i år. Politiets utlendingsenhet pågrep henne samme dag, og noen få dager senere ble hun utvist.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer