Maria Amelie får ikke møte Jens Stoltenberg

- Det er helt uaktuelt, sier statsministerens statssekretær.

ØNSKET Å MØTE STOLTENBERG: Men Marie Amelie får ikke det ønsket innvilget. Det sier statssekretæren ved Statsministerens kontor, Torbjørn Giæver Eriksen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
ØNSKET Å MØTE STOLTENBERG: Men Marie Amelie får ikke det ønsket innvilget. Det sier statssekretæren ved Statsministerens kontor, Torbjørn Giæver Eriksen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Maria Amelie (25) kan når som helst blitt tatt av politiet og uttransportert av Norge, etter at hun tidligere i dag ble sluppet fri fra Trandum utlendingsinternat i påvente av at saken hennes skal ferdigbehandles.

I kveld stilte hun opp på «Aktuelt» på NRK 2. Der ble den papirløse forfatteren spurt av programleder Ole Torp om hun kunne tenke seg til å møte de som har laget lovene som nå fører til at hun sannsynligvis blir kastet ut av landet, og da i særdeleshet statsminister Jens Stoltenberg.

- Hvis han har lyst til å treffe meg, så gjør jeg det med glede.

- Helt uaktuelt Det ønsket kommer hun ikke til å få innvilget, ifølge Jens Stoltenbergs statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen.

- Det er helt uaktuelt. Det behandles 10 000 slike asylsaker årlig i Norge, og Jens Stoltenberg kan ikke gå inn og drive saksbehandling i enkelttilfeller, sier Giæver Eriksen til Dagbladet.

- Men det er vel få av de 10 000 sakene som har skapt så mye debatt?

- Statsministeren har fullt program fremover.

På «Aktuelt» ble Marie Amelie spurt om hva hun ville spørre statsministeren om hvis hun mot formodning fikk møte Jens Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer