Maria Amelie har betalt gjelda

Skyldte fortsatt penger til Staten for uttransporteringen til Russland.

GJELDFRI: Papirløse Maria Amelie ble sendt til Russland etter å ha blitt pågrepet på Nansenskolen i Lillehammer 12. januar. Nå har hun både fått arbeidstillatelse og betalt gjelda for uttransporteringen. Foto:  John T. Pedersen/Dagbladet
GJELDFRI: Papirløse Maria Amelie ble sendt til Russland etter å ha blitt pågrepet på Nansenskolen i Lillehammer 12. januar. Nå har hun både fått arbeidstillatelse og betalt gjelda for uttransporteringen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Madina Salamova, bedre kjent som Maria Amelie, befinner seg fortsatt i utlendighet etter det som må være tidenes mest omtalte asylhistorie i Norge.

Fredag fikk hun innvilget arbeidstillatelse i Norge, men hun skyldte fortsatt penger til for transporten til Russland, en gjeld som i teorien kunne stått i veien for en snarlig retur.

Gjelda var på beskjedne 4846 kroner. Den er nå betalt, opplyser Maria Amelies advokat, Brynjulf Risnes til Dagbladet.

- Hun har betalt denne regningen selv, sier Risnes.

Han hevder at regningen aldri ville stått i veien for noen retur til Norge.

- Nei, det var ikke noe hinder. Når hun har oppholdstillatelse er det ikke noe krav at den skal være betalt. Det er en regning på linje med alle andre regninger, sier Risnes.

Maria Amelie befinner seg for tiden i Polen, der hun jobber for foreningen for forfulgte forfattere (ICORN).

Ifølge advokaten har hun fortsatt ikke bestemt seg for når hun vil vende tilbake til Norge.

- Det er bare ett spørsmål om å få avrundet arbeidet i Krakow før hun kommer tilbake. Vi har ingen tidsramme, men hun ønsker å komme tilbake så fort som mulig, sier Risnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer