Maria Amelie har sagt ja til journalistjobb

Kan være løsningen for at hun kan få oppholdstillatelse i Norge, mener advokaten hennes.

SA JA TIL JOBB: Maria Amelie har sagt ja til journalistjobb i Teknisk Ukeblad - noe som kan være løsningen for at hun kan få oppholdstillatelse i Norge. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
SA JA TIL JOBB: Maria Amelie har sagt ja til journalistjobb i Teknisk Ukeblad - noe som kan være løsningen for at hun kan få oppholdstillatelse i Norge. Foto: Henning Lillegård/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens Maria Amelie har fått beskjed om å pakke og være forberedt på utsendelse fra Norge allerede mandag eller tirsdag, har Teknisk Ukeblad tilbudt Maria Amelie en journaliststilling i ettermiddag.

- Hennes samboer, Eivind Trædal, har sagt at Maria har takket ja til denne jobben blant andre jobbtilbud hun har fått, sier ansvarlig redaktør Tormod Haugstad i Teknisk Ukeblad til Adresseavisen.

Haugstad mener forfatteren bak boka «Ulovlig norsk» med en master i teknologi og vitenskap fra NTNU både er faglig kvalifisert og har fått vist sine skrivekunnskaper i boka og som frilansjournalist for ukemagasinet Ny Tid.

Allerede i går kom det fram at Maria hadde fått mange jobbtilbud.

Ifølge Maria Amelies advokat, Brynjulf Risnes, kan dette være løsningen for at hun kan få oppholdstillatelse i Norge.

- Dersom hennes søknad om arbeidstillatelse blir vurdert og godkjent, vil det gi automatisk oppholdstillatelse, sier han til Adressa.

Men søknaden om arbeidstillatelse i Norge bør sendes og innvilges raskt, ettersom Maria har fått beskjed om å pakke sakene og være forberedt på utsendelse allerede over helga.

- Politiet har hatt en samtale med henne i ettermiddag, og da fikk hun beskjed om å pakke sakene sine. Hun fikk også vite at hun i helgen får utvidet telefontid for å ta farvel med venner og kjente, sier Risnes til NTB.

Han legger til at Maria Amelie fikk forståelsen av at selve utsendelsen ville skje uanmeldt, og at det kunne bli så tidlig som mandag eller tirsdag.