Maria Amelie lager fullt asylopprør i regjeringen

SV vil ha lovendring og får støtte fra flere i Ap.

KOKER INTERNT: Det koker internt i regjeringen etter arrestasjonen av Maria Amelie (25). SV vil ha lovendring for de papirløse og flere i Ap er enig. Nå øker de presset på Jens Stotlenberg i den vanskelige saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
KOKER INTERNT: Det koker internt i regjeringen etter arrestasjonen av Maria Amelie (25). SV vil ha lovendring for de papirløse og flere i Ap er enig. Nå øker de presset på Jens Stotlenberg i den vanskelige saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Internt i regjeringen er det stor frustrasjon over Maria Amelie-fengslingen. SV vil ha lovendring. Nå får de støtte fra flere Ap-politikere.

Sammen presser de Jens Stoltenberg.

Justisdepartementet orienterte Politidirektoratet og Statsministerens kontor om at den papirløse forfatteren Maria Amelie (25) skulle pågripes onsdag kveld, fordi de visste at saken ville skape oppstandelse.

Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen ble ifølge statssekretær Mina Gerhardsen ved Statministerens kontor ikke informert. Det ble heller ikke stortingspolitikerne.

- Trist Etter det Dagbladet kjenner til, skal SV-lederen være svært lite fornøyd med utviklingen i Maria Amelie-saken. SV er for en mildere asylpolitikk enn den som føres i dag.

- Dette er først og fremst en utrolig trist sak. En fatal konsekvens av et ulogisk regelverk, sier stortingsrepresentant Heikki Holmås.

- Norge har en strengere asylpolitikk enn mange tror. Amelies sak er ikke unik. Vi har hatt mange saker som ligner, men som ikke har fått så stor oppmerksomhet, sier Kristin Halvorsen til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer