Maria Amelies foreldre trolig ut av dekning

Maria Amelies foreldre, som har levd i skjul i Norge siden 2004, vil trolig komme ut av dekning, ifølge familiens advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det mest fornuftige er at foreldrene kommer ut av skjul. Jeg tror de kommer til å gjøre det, sier advokat Brynjulf Risnes, som bistår Maria Amelies foreldre, til Adresseavisen.

En regelendring sørget for at 25 år gamle Madina Salamova, kjent som Maria Amelie, fikk opphold i Norge tidligere i år.

Datterens sikkerhet sto sentralt da familien forlot Russland og søkte asyl i Norge i 2002. Risnes innrømmer at en del av begrunnelsen for flukten nå er borte.

- De kan ikke fortsette å leve slik hele livet. At foreldrene lever i skjul, kan også gjøre situasjonen verre for Maria. Men foreldrene oppfatter det fortsatt slik at det er farlig for dem å returnere til Russland og Nord-Ossetia, sier Risnes.

Advokaten har drøftet foreldrenes sak med politiet, men det er ikke gjort noen form for avtale. Han mener det vil være en fordel for alle om foreldrene står fram når de selv bestemmer. Han vil ikke si noe om hvor de befinner seg, men nøyer med å si at de oppholder seg «et sted på Østlandet».

Risnes sier at han ikke tror foreldrene vil få opphold i Norge gjennom familiegjenforening med datteren.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer