Maria Amelies kjæreste tilbake i Norge

Vennene til Maria Amelie skal bytte på å besøke henne i Moskva etter at kjæresten Eivind Trædal måtte dra hjem for å jobbe.

MÅTTE HJEM: Eivind Trædal, kjæresten til Maria Amelie reiste hjem i går for å jobbe. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
MÅTTE HJEM: Eivind Trædal, kjæresten til Maria Amelie reiste hjem i går for å jobbe. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eivind Trædal har vært ved sin kjærestes side i Moskva siden hun ble tvangsutsendt fra Norge for drøyt tre uker siden. I går måtte han tilbake til Norge og jobben som redaksjonssekretær i Klassekampen.

- Jeg satser på å få nytt visum ganske raskt, slik at jeg kan dra ned igjen om en to-tre ukers tid. Jeg må få til å kombinere det med jobb, men vi satser på å få til en del langhelger fremover, forteller han til NTB.

Han forteller at kjæresten likevel ikke kommer til å være alene i Moskva. Flere venner fra Norge vil reise ned og besøke henne slik at hun stort sett vil ha noen sammen med seg til enhver tid.

Trædal og Maria Amelie har bodd på en hemmelig adresse i Moskva siden ankomsten i frykt for represalier fra de som tidligere truet Maria Amelies foreldre. I Moskva jobber hun med å få de nødvendige russiske identifikasjonspapirene for å kunne søke seg tilbake til Norge. Innenrikspass har hun allerede fått, og, ifølge Trædal, er de siste signalene at hun vil få utenrikspass i løpet av to-tre uker. Deretter må hun avvente den varslede lovendringen i utlendingsloven, samt saksbehandlingstid, før hun kan returnere til Norge.

- Jeg håper at hun i beste fall kan få komme tilbake til Norge innen tre-fire måneder, sier Trædal.

(NTB)