Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maria dro rett på jobb

Maria Amalie meldte seg til tjeneste for sin nye arbeidsgiver.

NYE KOLLEGER: Maria Amelie ble i går ønsket velkommen av Dag Yngve Dahle (t.v.), Mona Sprenger, Mona Strande, Per Erlien Dalløkken, Øyvind Lie og Jannicke Nilsen. Foto: Joachim Seehusen / Teknisk Ukeblad
NYE KOLLEGER: Maria Amelie ble i går ønsket velkommen av Dag Yngve Dahle (t.v.), Mona Sprenger, Mona Strande, Per Erlien Dalløkken, Øyvind Lie og Jannicke Nilsen. Foto: Joachim Seehusen / Teknisk Ukeblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ubemerket for de fleste, dro Maria Amelie på jobb rett etter at hun i går slapp ut fra varetekt på Trandum.

Etter bare få timer i frihet, meldte hun seg på kontoret til det hun håper er sin nye arbeidsgiver.

Takket ja til jobb 14. januar tilbød Teknisk Ukeblad henne en jobb som journalist. Tilbudet har hun takket ja til.

- Jeg dro først en tur hjemom, så rett hit. Jeg har lest Teknisk Ukeblad gjennom hele studietiden, og jeg gleder meg til å begynne som journalist, sier Maria Amelie til Teknisk Ukeblad.

Når hun eventuelt kan begynne i sin nye jobb er usikkert. Det avhenger av hvordan det går med Maria Amalies kamp for å få bli i Norge. For tiden er hun ilagt meldeplikt med bagasje hos Politiets utlendingsenhet.

Hun kan når som helst bli sendt ut av landet, tilbake til Russland. Det er intet hun frykter mer.

Tidligere i dag møtte hun opp hos politiet med kofferten ferdig pakket.

Spesiell kompetanse Teknisk Ukeblad (TU) ønsker Maria Amalie i sin stab på bakgrunn av hennes spesialkompetanse. Hun har en master fra NTNU i teknologi, vitenskap og samfunn.

- Gjennom sin virksomhet som frilanser og forfatter har hun vist at hun er både kunnskapsrik og flink til å skrive. Svært verdifullt for TU vil det også være å få en medarbeider som kan russisk. Innen flere av våre bransjer har vi behov for å følge med i russiske kilder,. sier ansvarlig redaktør Tormod Haugstad til eget nettsted.

Det er nettopp spesialkompetansen arbeidsgiver og Maria Amelie håper kan bidra til å løse floken. Det gis under visse vilkår arbeidstillatelse for personer med unik kompetanse.

Dagbladets saker om Maria Amelie finner du her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media