Maria fant et livløst spedbarn i veikanten. Reddet livet hennes ved å amme

Nå ønsker hun å komme i kontakt med barnets adoptivfamilie.

AMMET:  Maria Kristensen fant den livløse jenta i veikanten i Tyrkia. Foto: Privat
AMMET: Maria Kristensen fant den livløse jenta i veikanten i Tyrkia. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For tre år siden var høygravide Maria Kristensen på ferie i Tyrkia. På en taxitur ble hun oppmerksom på en liten rosa bylt i veikanten. Hun fikk stoppet bilen og forsto fort at det var et lite spedbarn som lå forlatt i grøfta.

- Jeg tok henne med inn i bilen og sørget for å skru av airconditionen. Det var ikke noe liv i henne, og hun reagerte heller ikke da vi prøvde å helle vann på hodet hennes, fortalte Kristensen til den danske avisa Ekstra Bladet i 2012.

Ammet barnet Det var først da hun trykket barnet mot brystet at babyen ga liv fra seg. Hun prøve å amme barnet, noe som viste seg å være livreddende.

Det er nå tre år siden Kristensen reddet den lille jenta opp fra grøftekanten.

- Hvert år på denne tida tenker jeg på henne. Hun var helt nyfødt da jeg fant henne, så hun fyller jo år på denne tiden. Jeg lurer på hvordan det går gått med henne og med adoptivfamilien som tok seg av henne, sier Kristensen til Dagbladet.

Kristensens far er selv fra Tyrkia, og han holder seg oppdatert på saken gjennom tyrkiske medier.

- Min far har fortalt meg at barnets biologiske mor ikke har blitt dømt, fordi barnet ikke døde. Ifølge dommeren kan hun takke meg for at hun slipper fengsel og for at barnet hennes er i live, sier Kristensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.