Marian Avila har aldri latt diagnosen hindre henne fra å oppfylle drømmene sine. Lørdag gikk 21-åringens største drøm i oppfyllelse, da hun entret catwalken under New York Fashion Week.

Med familien blant publikum, gikk hun selvsikkert sitt livs første store motevisning, ikledd designer Tasha Whites overdådige luksuskjoler.

- Jeg følte meg lykkelig og elsket catwalken. Jeg ville vise verden at det ikke finnes noen begrensninger, sa hun via sin spanske tolk til det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press etter showet.

Oppdaget på sosiale medier

Det var takket være den Atlanta-baserte designeren at Avilas drøm ble til virkelighet. En modell White kjenner hadde lagt merke til modellspiren på sosiale medier, og designeren bestemte seg for å kontakte henne via Facebook, i håp om å fly henne inn til sitt show på den anerkjente moteuka.

Etter at hun ga sitt rungende ja til å gå for White, begynte hun å øve intenst frem mot den store dagen.

- Jeg har øvd hver eneste dag, fortalte hun Daily Mail.

MODELLSPIRE: Marian Avila, her avbildet på rød løper under New York Fashion Week, iført en kjole fra Thalisha Whites vårkolleksjon for 2019.

På den progressive catwalken under Whites show gikk hun sammen med modeller i alle aldre, og med ulike typer utfordringer. En av modellene, Tae McKenzie, viste frem kjolene fra rullestolen.

McKenzie har en sjelden form for epilepsi som kan føre til slag. Hun sier til WFMY2 at hun ville gå New York Fashion Week for å inspirere andre:

- Det er så mange i min situasjon som ikke tror det er mulig å oppnå drømmene sine. Det finnes ingenting du ikke kan gjøre.

Vil endre moteindustrien

Inkludering var hovedtemaet for Whites kolleksjon, som primært lager selskapskjoler. Designerens mål er nemlig å vise, akkurat som Marian uttrykte, at det ikke finnes noen begrensninger for kvinner.

- Jeg ville vise at det ikke bare finnes en form for skjønnhet. Jeg liker å vise frem alle typer kvinner, også de som sitter i rullestol, har Downs syndrom, eller som av andre grunner har blitt fortalt at de aldri kan bli modell, fortalte hun Associated Press.

- Grunnen til at jeg gjør dette er at jeg ønsker å bidra til å endre verden. Jeg vet at jeg ikke kommer til å få til det ved å bare lage fine kjoler - kjolene trenger kvinner som ønsker å ha de på seg. Det er kvinner som Marian og Tae som endrer moteindustrien.