Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marian Clita: - Tilgi meg!

Gikk mot drepte Vera Vildmyrens familie. - Det var bare provoserende, han er en skuespiller, sier en forbanna Egil Vildmyren til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (Dagbladet): Etter at drapsdømte Marian Clita (59) sa han ikke kom til å anke dommen som sa at han ble dømt til 14 års fengsel for drapet på norske Vera Vildmyren (42) ble det høy temperatur mellom drapsmannen og den etterlatte familien.

- Unnskyld. Tilgi meg! sa Clita på engelsk og gikk mot enkemannen Egil Vildmyren (51), dattera Veronica (17) og sønnen Alexander (15).

- Provoserende Egil Vildmyren svarte Clita med en gang, men vil ikke utdype hvilke ord han valgte da han snakket med mannen som tok livet av kona.

DØMT TIL 14 ÅRS FENGSEL: Marian Clita ble i dag dømt til 14 års fengsel for drapet på Vera Vildmyren. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
DØMT TIL 14 ÅRS FENGSEL: Marian Clita ble i dag dømt til 14 års fengsel for drapet på Vera Vildmyren. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

- Hva tenker du om unnskyldningen?

- Den er bare provoserende, og den betyr ingenting for meg. Han kunne tenkt seg bedre om da han var på det hotellrommet, så hadde vi kanskje hatt Vera her sammen med oss, sier Vildmyren til Dagbladet.

- En skremmende verden Han omtaler dommen på 14 år og utvisning fra Danmark som helt latterlig.

FORBANNA: - Det var provoserende og det betyr ingenting for meg, sier Egil Vildmyren (t.v) etter at drapsdømte Marian Clita ba om unnskyldning for drapet på hans kone. Han og barna Alexander (15) og Veronica (17) har fulgt saken i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
FORBANNA: - Det var provoserende og det betyr ingenting for meg, sier Egil Vildmyren (t.v) etter at drapsdømte Marian Clita ba om unnskyldning for drapet på hans kone. Han og barna Alexander (15) og Veronica (17) har fulgt saken i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

- Jeg synes retten har vært feige når de ikke ga ham forvaringsdom. De skyver bare problemet til et annet land. Han har jo drept tidligere, og man sier han er farlig. Vi lever i en skremmende verden når han kan slippe ut om sju år med god oppførsel, mener Vildmyren.

- Rettssystemet fungerer ikke, og jeg vil omtale det som djevelens system. Jeg er rett og slett forbanna når han får siste ordet i retten. Jeg er skuffet og føler meg helt hjelpesløs. Det er jo ikke noe man kan gjøre, sier han.

- Vil leve livene med minnene Han angrer ikke på at han og barna dro for å få en avslutning på den tragiske drapssaken som har rammet den lille familien. Men det var ikke avslutningen han hadde håpet på.

DREPT: Norske Vera Vildmyren (42) ble funnet død på et hotellrom i København i mars i fjor. Foto: Privat
DREPT: Norske Vera Vildmyren (42) ble funnet død på et hotellrom i København i mars i fjor. Foto: Privat Vis mer

- Det var vært noen slitsomme dager, men vi er nødt til å dra hjem skuffet til Norge og prøve å leve livene våre videre med minnene fra Vera. Det ville nok Vera likt, og hun vil nok at jeg skal ta vare på barna, sier han og tørker en tåre. Så snur han seg fra de mange journalistene og går med armene over skuldrene til de to barna.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media