Plast i havet

Marianergropa er verdens dypeste havområde. Her ble det funnet en plastpose i 1998

Ny studie avslører at 3500 biter av plast og annet avfall har blitt oppdaget i dyphavet.

PLASTPOSE: En ny studie har funnet menneskeskapt søppel i de dypeste delene av havet. Ved å analysere over 30 års data om søppel, avslører studien at nesten 3500 biter av plast og annet avfall har blitt oppdaget i dyphavet. Videoklipp av plastposen som ble funnet på 10 898 meters dyp i 1998 viser hvordan mennesker ikke lar noen deler av jorda være uberørt. Video: JAMSTEC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvis det var behov for bevis for at det ikke er flere uberørte steder igjen på vår forurensede planet, så finnes det nå, skriver Science Alert.

En ny studie har funnet menneskeskapt søppel i de dypeste delene av havet. Ved å analysere over 30 års data om søppel, avslører studien at nesten 3500 biter av plast og annet avfall har blitt oppdaget i dyphavet.

Dataene viser at innflytelsen fra landbaserte menneskelige aktiviteter har nådd de dypeste delene av havet, i områder mer en 1000 kilometer fra fastlandet.

Analyserte bilder og videoFNs miljøprogram - United Nations Environmental Programme - har omtalt studien, og skriver på sin nettside at plastforurensing vokser fram som en av de mest alvorlige truslene mot havets økosystemer.

Studien, gjennomført av et team forskere ved Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology (JAMSTEC), analyserte innholdet i deres offentlige database for søppel i havet registrert av dyphavsdykkere og fjernstyrte maskiner.

Med bilder og video helt tilbake fra 1983, har 5010 dykk blitt registrert i databasen, og teamet telte opp 3425 elementer av menneskeskapt søppel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer