Marianne (43) laget Anundsen-inspirert «propagandavideo» for å vise hvor flink hun var i heimen

- Denne kjøkkenbenken bak meg, med alt dette rotet, den rydder seg på ingen måte ta seg sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Er det ingen som ser innsatsen du gjør i hjemmet?

Det går an å la seg inspirere av statsråden. Det var i hvert fall det Marianne Steinsrud (43) fra Gjøvik gjorde, da hun vendte mobilen mot seg selv og tok en rundtur i huset.

- Jeg har nå sett meg lei på at ikke media skriver mer om den innsatsen jeg legger for dagen i heimen, forteller hun i videoen, etter hun  har fortalt at hun er mor til to tenåringsjenter og to bonusgutter.

- Rydder seg på ingen måte sjøl - Jeg har faktisk hengt opp klær. Jeg har rydda overraskende mye rundt omkring i huset. Jeg har hatt mange tøffe samtaler i løpet av kort tid. Denne kjøkkenbenken bak meg, med alt dette rotet, den rydder seg på ingen måte ta seg sjøl, forteller hun i videoen.

-  Vi har en flott oppvaskmaskin, den væl alle ungdommer å sette ting på toppen ta, sånn at jeg kan få anleding til å vise hvor flink jeg er til å rydde inn i oppvaskmaskina. Og så har vi en støvsuger og den er det ingen andre enn mannen min og jeg som egentlig veit åssen fungerer.

Hun avslutter med en liten meningsmåling, der litt forvirrede tenåringer konfronteres på direkten, om de er fornøyde med innsatsen hun gjør.

Sett av 100 000 På to dager er den hjemmelagde videoen sett av over 100 000 via Facebook.

- Hvordan fikk du ideen?

- Jeg syntes egentlig den var så åpenbar. Det er klare paralleller mellom Norges justisminister og «familiens justisminister» - til åssen det er i «det norske hus», sier hun til Dagbladet.

Ingenting var avtalt med tenåringene på forhånd. Men de svarer de selvsagt bekreftende når hun spør om hun gjør en god jobb. Om enn uten voldsom innlevelse, nesten spørrende.

- Reaksjonen var ekte. Og sånn tror jeg det er for mange. Den har nok truffet noe veldig gjenkjennbart.

- Har «propagandaen» fungert?
- Vet du hva siden jeg laget filmen har jeg stort sett vært på jobbreise, men det er sikkert overraskende ryddig når jeg kommer hjem.

- Får håpe det! Nå får du endelig anerkjennelsen du fortjener. Hvor lenge tror du det varer?

- Det er nok itte fælt lenge. Den kjæm nok først når de blir enda litt eldre og har flytta hjemmefra.

- Som annen propaganda Til slutt legger hun til at videoen kanskje ikke er helt rettferdig overfor alle som bidrar.

- Som alle propagandafilmer er den litt urettferdig mot de andre. Jeg setter meg selv i best mulig lys. Og da sier jeg jo ikke at de hjelper til, eller at jeg på ingen måte er alene i dette huset, sier hun til Dagbladet.