Karanteneregler

Marianne (68) varsler rettssak

- Jeg har mer tillit til at rettsvesenet fatter en beslutning på et korrekt grunnlag.

KJØRER VEKK: Hun kom hjem etter det hun mente var et nødvendig ærend til leiligheten sin på Gran Canaria, og beskriver hjemkomsten som svært ubehagelig. Reportere: Agusta Magnusdottir og Øystein Andersen. Video: Henning Lillegård / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT: Øst politidistrikt har henlagt saken mot Marianne Øyen. Hun får ikke noe forelegg for å ha nektet å ta inn på karantenehotell. Politidistriktet opplyser til NTB i slutten av juni at de fleste av 270 tilsvarende saker er henlagt. Åtte personer har fått forelegg på 20 000 kroner hver. To anmeldelser har resultert i påtaleunnlatelse.

—-

- Jeg har vært i kontakt med Øst politidistrikt i dag. De har bedt meg om å sende en e-post, der jeg begrunner hvorfor jeg ikke vil godta boten. Jeg må se på svaret de kommer med, men er det slik at boten blir stående, kommer jeg ikke til å godta det. Jeg prøver gjerne saken for domstolen.

Det sier jurist Marianne Øyen (68) til Dagbladet mandag, etter at hun lørdag ble forespeilet en bot på 20 000 kroner for å ha nektet å gjennomføre karantenen ved karantenehotellet på Gardermoen.

Øyen valgte heller å «rømme» fra karantenevaktene og stikke hjem til småbruket i Ås kommune for å gjennomføre karantenen der.

- Jeg føler meg mye tryggere her enn på hotellet. Mannen min og jeg bor langt inne i skogen og ser ikke et menneske her. De som ble med bussen fra flyplassen til karantenehotellet, ble stuet sammen i en flokk, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer