Marianne Borgen (SV) blir Oslo-ordfører

Kilder tett på forhandlingene bekrefter overfor Dagbladet.

FORHANDLET: MDG, SV og AP møtes til første forhandlingsdag om samarbeid i byrådet i Oslo. Fra venstre Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (AP) og Marianne Borgen (SV). Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
FORHANDLET: MDG, SV og AP møtes til første forhandlingsdag om samarbeid i byrådet i Oslo. Fra venstre Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (AP) og Marianne Borgen (SV). Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To uavhengige kilder tett på Oslo-forhandlingene bekrefter overfor Dagbladet at SVs Marianne Borgen blir ordfører i Oslo.

Det samme melder flere andre medier i kveld.

- Jeg kan bekrefte at SV får ordføreren og helse- og sosialbyråden. SV får ingen andre byråder, sier fylkesleder i Oslo SV, Benjamin Larsen til Dagbladet.

- Det som er viktig, er at det er bystyret som velger ordfører i Oslo, og dette vil bli bestemt på onsdag. Jeg har stor respekt for demokratiet her, sier Marianne Borgen selv til Dagbladet.

- Men det er selvfølgelig veldig hyggelig at SV får muligheten til å få en ordfører, sier hun videre.

Grundig debatt I Oslo SV stemte 86 representanter for avtalen, en stemte mot.

- Vi hadde en lang og grundig debatt, som ble fulgt med stor interesse, og vi fikk mange gode innspill, men folk var veldig fornøyde. På en måte er dette en historisk dag for SV, vi har ikke hatt denne type diskusjoner siden 1991, sier Borgen.

Dagbladet har også grunn til å tro at Ap's ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl blir byråd for byutvikling og bolig, men byrådet presenteres ikke før onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer