- Marianne drept på soverommet

Marianne Våge møtte sannsynligvis drapsmannen i soverommet. Politiets teknikere har fulgt blodsporene fra soverommet i annen etasje til badet i første. I gangen like ved entredøren endte kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kniven som sto i Marianne Våges rygg da hun ble funnet i hjemmet sitt i april i fjor, satt 15 centimeter inn i ryggen. Hun var også påført åtte dype knivstikk i hodet. Blodsporene som teknikerne fant rundt om i huset, er stumme vitner om 29-åringens kamp mot drapsmannen, går det fram av forklaringer i Haugesund byrett.

I retten i dag forklarte teknikere fra Kripos om blodfunn over store deler av huset. På badet var det blod på gulvet, ved toalettet og i badekaret. Rommet var dessuten preget av kamp. Tørkestativ var veltet, håndklær og tøy lå strødd over gulvet og en toalettpapirholder var ødelagt. Kripos mener Marianne Våge ble påført i alle fall ett stikk i hodet mens hun var på badet.

Kampen har endt ute i entreen, like ved inngangsdøren. De fleste av knivstikkene i hodet og de to i ryggen er sannsynligvis påført 29-åringen mens hun har ligget på magen på gulvet i gangen, mener teknikerne.

Det viktigste blodsporet fant teknikerne i Våges seng i annen etasje. To blodflekker som er funnet på lakenet, stemmer overens med den tiltalte 25-åringens DNA-profil. I dette rommet mener etterforskerne at Marianne ble utsatt for en grov utuktig handling, noe rommet bar preg av.

I tillegg har Kripos sikret fotavtrykk som de mener kan stamme fra den tiltalte 25-åringens sandaler. Både på badet, på kjøkkenet, i gangen og i kjellertrappen er det funnet fotavtrykk som stemmer overens med 25-åringens sandaler.

(NTB)