Marianne og Chathrine nekter å vaksinere Tanya (2,5) og Carosander (2)

- Sannheten vil komme for en dag.

- HAR IKKE TRUA PÅ DET: Det sier Cathrine Woldstad om vaksinen mot svineinfluensa, her med Carosander (2) i bæremeisen og mannen Anders. 
Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
- HAR IKKE TRUA PÅ DET: Det sier Cathrine Woldstad om vaksinen mot svineinfluensa, her med Carosander (2) i bæremeisen og mannen Anders. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Tanya (2,5) får ikke vaksine for svineinfluensa, det er helt utelukket. Og jeg forteller alle andre at de ikke bør ta den, sier mor Marianne deWibe til Dagbladet. Hun er en av rundt 70 mennesker som møtte opp i protesttog mot svineinfluensavaksinen i Oslo i kveld.

Hun nekter å vaksinere seg selv eller noen av de tre barna.

Forsvarer Dreyer
- Jeg har tre barn og har i tur og orden fulgt dem på vanlige vaksineprogram. Hadde jeg visst da hva vaksiner inneholder, så hadde det aldri skjedd, sier deVibe.

Ektemannen Øyvind nikker enig. Som mange andre i kveldens tog tok hun initiativtaker Kjetil Andreas Dreyer (28) i forsvar.

- Media driver personangrep og latterliggjør folk som uttaler seg kritisk til vaksinene, sier deVibe, med henvisning til dagens sak i Dagbladet om Dreyer og miljøet rundt nyhetsspeilet.no, som også er erklærte motstandere av den offisielle historien om månelandingen og terrorangrepene 11. september 2001.

VIL IKKE VAKSINERE BARNA: Marianne deVibe med datteren Tanya (2) og far Øyvind deltok i fakkeltoget mot statens vaksine mot svineinfluensa. Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
VIL IKKE VAKSINERE BARNA: Marianne deVibe med datteren Tanya (2) og far Øyvind deltok i fakkeltoget mot statens vaksine mot svineinfluensa. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Har ikke trua
En annen mor i toget som ikke lar helsemyndighetene vaksinere barna er Chatrine Woldstad. Hun vil ikke oppfordre andre til det samme, men mener folk må ta standpunkt selv.

På skuldrene til pappa Anders sitter Carosander (2).

- Jeg har ikke trua på det. Jeg er skeptisk til stoffene, sier Woldstad til Dagbladet.

- Mindreverdig vaksine
De rundt 60 menneskene gikk fra Stortinget og ned til Jernbanetorget, der de snudde og vendte tilbake til oppover Karl Johan.

- Norge har kjøpt en mindreverdig vaksine, sier Sandy Lundøe, som forteller at hun er utdannet farmasøyt og har undervist på Universitet i Oslo.

- Jeg er ikke interessert i konspirasjoner og slikt, men det faglige. Vaksinen inneholder stoffer vi ikke bør få i oss og som blant annet er forbudt i USA. Det er jo en del veldig fargerike folk her, sier hun.

FRYKTER DENNE: En boks med H1N1-vaksine, kalt svineinfluensavaksine. Foto: HANS ARNE VEDLOG
FRYKTER DENNE: En boks med H1N1-vaksine, kalt svineinfluensavaksine. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Dreyer sier til Dagbladet at han og vaksineaksjonen har mobilisert advokater for å se på de juridiske sidene av myndighetenes vaksineprogram.

- Hva heter advokatene?

- Det vil jeg ikke si. Men sannheten vil komme for en dag, sier Dreyer.

MENER VAKSINASJON ER FARLIG: Kveldens fakkeltog tror ikke helsemyndighetene spiller med åpne kort om vaksinen. Her får Steinar Bøye (75), en av flere hundre, influensavaksine på Stovner elderesenter onsdag. Foto: Morten Holm / SCANPIX .
MENER VAKSINASJON ER FARLIG: Kveldens fakkeltog tror ikke helsemyndighetene spiller med åpne kort om vaksinen. Her får Steinar Bøye (75), en av flere hundre, influensavaksine på Stovner elderesenter onsdag. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer