Marianne Telle trekker seg som styreleder i Helse Nord

Avviser påstander om å ha påvirket anbudsprosessen i luftambulansen i nord.

TREKKER SEG: Styreleder Marianne Telle i Helse nord. Foto: Helse nord
TREKKER SEG: Styreleder Marianne Telle i Helse nord. Foto: Helse nord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Marianne Telle, styreleder i Helse Nord, trekker seg.

I en pressemelding skriver Helse- og omsorgsdepartementet at nestleder Inger Lise Strøm overtar jobben som styreleder inntil videre.

- Jeg har i dag snakket med Marianne Telle. Hun er for tiden sykmeldt, men har meddelt meg at hun ønsker å trekke seg som styreleder av hensyn til Helse Nord RHF og resten av styret sin mulighet til å lede helseregionen i denne krevende perioden. Det er et ønske som jeg respekterer. Marianne Telle har ledet styret i Helse Nord gjennom svært krevende tider, og jeg er takknemlig for den jobben hun har gjort, sier helseminister Bent Høie i pressemeldingen.

Fem av ni ambulansefly var i beredskap fra morgenen av mandag, mens det er ventet at sju av ni fly kommer til å være i beredskap idet nattskiftet tar til klokka 18 mandag.

Pressemeldingen sier videre at Høie understreker at det ikke er kommet fram noen opplysninger som tilsier at Marianne Telle har deltatt i anskaffelsesprosessen på en slik måte at det har påvirket prosessen, eller fått informasjon som har gitt henne fordeler i hennes lederstilling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer