- Marias biologiske mor er bulgarsk prostituert

Det forklarer det pågrepne romparet. - Parets versjon kan være tenkelig, medgir gresk politi.

- GA GOD OMSORG: Mens Eleftheria Dimopoulou og Christos Salis sitter fengslet, er Maria tatt hånd om av en organisasjon. Deres advokat sier til amerikansk TV at jenta ble tatt godt vare på av ekteparet. Her etter pågripelsen. Foto: GRESK POLITI / EPA / NTB SCANPIX
- GA GOD OMSORG: Mens Eleftheria Dimopoulou og Christos Salis sitter fengslet, er Maria tatt hånd om av en organisasjon. Deres advokat sier til amerikansk TV at jenta ble tatt godt vare på av ekteparet. Her etter pågripelsen. Foto: GRESK POLITI / EPA / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Romekteparet som er siktet for å ha bortført den blonde jenta som kalles Maria, sier via sin advokat at den lille jentas mor er en bulgarsk prostituert som frivillig ga dem omsorgen for datteren, ifølge den amerikanske TV-kanalen NBC News.

- Som ei Barbie-dokke Christos Salis (39) og Eleftheria Dimopoulou (40) sitter fengslet, siktet for å ha bortført den lille jenta, som DNA-tester har vist at ikke er deres biologiske datter. De har tidligere hevdet at Marias biologiske mor frivillig ga dem barnet, i en uformell adopsjon.

Ekteparets advokat Marietta Palavra sier i NBC-intervjuet at den prostituerte moren og hennes hallik, navngitt som Michaelis, ønsket å gi bort jenta til et rompar og trålet leirer på jakt etter passende foreldre.

Palalavra sier hun ikke kunne motstå å ta til seg den blonde jenta, selv om hun og mannen har fem barn fra før.

- Hun så ut som ei Barbie-dokke, ei enestående Barbie-dokke, som gråt i armene mine. Jeg kan ikke bare forlate henne, kan ikke la henne dø eller falle i feil hender. Derfor sa jeg ja, har moren forklart til advokaten.

Paret sier moren besøkte Maria noen ganger etter adopsjonen, men at siste gang de så henne, var for et år siden. De hevder de har telefonnummeret til halliken Michaelis, og at de har snakket med ham fra fengselet i Larissa. Men siden søndag har han vært umulig å få tak i.

- Det er trolig fordi Marias biologiske mor også har panikk, sier advokat Palavra.

- Fikk panikk NBC har også snakket med de greske etterforskerne. De vil verken bekrefte eller avkrefte at de følger det bulgarske sporet.

- Men parets versjon kan være tenkelig, medgir de overfor den amerikanske kanalen.

Palavra forklarer at ekteparet verken kan lese eller skrive, og at de ved pågripelsen ga feilaktig forklaring av ren panikk. Nå, derimot, samarbeider de med politiet, og har gitt detaljerte beskrivelser av den bulgarske prostituerte og halliken.

Advokaten understreker at hun tror fullt og helt på paret.

- Som mor ville jeg aldri tatt denne saken dersom jeg trodde de hadde stjålet barnet, sier hun.

Palavra sier Maria har fått god omsorg av paret, og at ingenting tyder på at hun noensinne er blitt sendt ut for å tigge.

Ikke DNA-treff Siden saken ble kjent, har en rekke foreldre med savnede barn fra hele verden meldt sin interesse. Interpols DNA-database over savnede personer i 190 land gir imidlertid ikke noe treff på Maria.

I kjølvannet av Maria-saken er flere rompar i Europa blitt mistenkt for å ha bortført blonde barn. Seinest i går ble et gresk ektepar i 20-åra arrestert på øya Lésvos og fratatt en to måneder gammel baby. I Irland, det et rompar også ble fratatt ei blond jente, viste imidlertid DNA-tester at barnet faktisk var deres biologiske datter, og hun ble levert tilbake.